Eurolliga

25 anys d’Eurolliga

Eurolliga. El Barça afronta el curs amb l’objectiu mínim de ser a la ‘final four’ per la inversió que s’ha fet, però hi ha un grup d’equips amb plantilles brutals

22

campions

d’Europa diferents

L’Eurolliga tira la casa per la finestra l’any que celebrarà la 25a temporada. Ho ha fet amb un vídeo brutal en què surten estrelles d’aquestes dues dècades i mitja. Però no hi surt el seu fundador, Jordi Bertomeu. Sí que hi surt l’actual president, Dejan Bodiroga. La copa d’Europa, anomenada Eurolliga des del 2000, l’han guanyat 22 clubs diferents des del 1958.

El que està d’enhorabona és l’aposta i la inversió que estan fent els equips de la màxima competició continental. El Barça de Joan Peñarroya, en l’any post Grimau, ha reforçat molt l’equip. L’arribada de Metu i de Youssoupha Fall reforça la pintura per no dependre tant de Willy Hernangómez i se suma a Vesely. Impacte immediat de Punter i Anderson, i Juan Núñez ha de seguir creixent repartint màgia amb Parker de líder.

Pablo Laso torna al Baskonia ara com a tècnic després del seu pas per Múnic i amb un contracte llarg. Té un gran repte i tot i tenir peces com Marcus Howard, Luwawu-Cabarrot, sembla que està un pas enrere. Veurem com es mou Querejeta en el mercat. El Madrid ha hagut de deixar sortir Poirier perquè a Tavares i a Hezonja els van fer un contracte brutal. La marxa de Yabusele ha deixat diners però també un forat que no ocupen el tàndem Garuba i Ibaka, molt iguals. En el projecte blanc sembla que hi haurà incorporacions. Però quins són els quatre favorits per a la final four?

El Milà de Mirotic ha incorporat Zach LeDay i Josh Nebo, juntament amb l’ex Penya Neno Dimitrijevic (Unics). El moviment de peces ha fet que el Mònaco incorporés Nick Calathes i fitxés l’ex NBA Furkan Korkmaz, mentre que el Maccabi ha fitxat l’exbase lituà del Barça Rokas Jokubaitis, amb Jordan Loyd al costat. A qui pot pesar la competició és al París Basketball, que va aconseguir el bitllet en ser campió de l’Eurocopa i es preveu que estigui en la zona baixa amb el Villeurbanne, l’Alba de Berlín, el Zalgiris, el Bayern i l’Estrella Roja. El tècnic del París, Tuomas Iisalo, ha marxat de segon entrenador als Grizzlies.

Grècia torna a invertir molts diners

X.B.

El títol de l’Eurolliga del Panathinaikòs no ha servit per conformar-se, tot al contrari. L’equip verd ha mantingut Sloukas, Nunn, Lessort i ha fitxat l’NBA Cedi Osman o Lorenzo Brown. Ataman torna a posar el llistó molt amunt i finalment Juancho Hernangómez no s’ha mogut. L’Olympiacòs ha incorporat dues autèntiques estrelles com són Sasha Vezenkov –que torna de l’NBA– i Evan Fournier, que va ser rebut com un heroi quan va arribar al Pireu. Bartzokas haurà de ser com a mínim equip de ‘final four’.

Marjanovic, Kalinic, Pokusevski...

X.B.

L’Estrella Roja manté el veterà Teodosic i ha incorporat l’ex Barça Nikola Kalinic i Miller-McIntyre. El Fenerbahçe de Jasikevicius ha recuperat per a l’Eurolliga el gegant Boban Marjanovic i ha incorporat Baldwin i l’ex Girona Khem Birch per reforçar una plantilla ja ‘top’. El Partizan ha tornat a augmentar el pressupost i ha fitxat l’ex Barça Brandon Davies, Isaac Bonga o els ex NBA Pokusevski, Carlik Jones o Ntilikina. I l’Efes ha fitxat Poirier però també l’ex NBA Jordan Nwora o Rolands Smits.

Izquierdo, Marco, Berrocal, García...

X.B.

L’Eurolliga d’aquest curs tindrà diferents ajudants catalans a les banquetes: Josep Maria Izquierdo ajudarà Zeljko Obradovic al Partizan; David García ajudarà Jasikevicius al Fenerbahçe; Josep Maria Berrocal serà ajudant de Gordon Herbert al Bayern de Múnic, fins ara seleccionador d’Alemanya substituït per Àlex Mumbrú. Carles Marco ajudarà Splitter al París; Paco Redondo a Chus Mateo al Madrid, i Rafa Martínez amb Orellana, Sada i Beltran ajudaran Joan Peñarroya al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)