Lliga femenina

L’Spar Girona sobreviu a la pista del Cadí (77-80)

L’Spar Girona s’endú el duel català de la primera jornada de la Lliga Femenina, a La Seu d’Urgell amb la debutant Chloe Bibby autora de 20 punts i la i recent arribada Maya Caldwell 19 per a les visitants i Júlia Soler 16 per a les locals.

L’Uni havia manat de 16 a segon quart (26-42) i el Sedis tornava a deixar l’equip gironí sense capacitat de resposta al tercer quart (8-0 i 28-15) capgirava el marcador i el 0-15 gironí a l’últim semblava definitiu (68-78) però Soler liderava un 7-0 amb pèrdues visitants que forçava el final ajustat, resolt per Ygueravide a menys de 10 segons.

El tercer triple de tres intents de Bibby, titular, suposava el 17-21 i el màxim avantatge gironí –el triple de Soler, el local (9-3). Caldwell, que havia anotat de dos la primera pilota que tocava (13-13), anotava el sisè triple visitant (17-24, 6/8). L’australiana (2-3, 11-11), Touré (9-8) i Ygueravide (15-18) havien sumat de 6,75 m i Caldwell tancava el primer quart a 3,9 amb els primers tirs lliures grocs (19-26).

Caldwell en suspensió i Jakubcova de tir lliure (19-30, 2/2) ampliaven el màxim avantatge i l’eslovaca enllaçant dues cistelles, de sota assistida per Bibby i de dalt per Ygueravide, forçava el temps mort d’Isaac Fernández a 3:12 (24-37), amb 10 pèrdues locals en el segon quart. El quart triple de l’australiana (26-40, 4/6) i els seus primers tirs lliures (2/2) permetien superar la quinzena (26-42) i entre Jeffersson i Bair aturaven la progressió abans que Hristova de 4,6 m tanqués el marcador de la primera meitat (30-43 i 1/6 a 8/16 triples).

El 8-0 local després de la cistella de Bibby (38-45 Baines) forçava el temps mort d’Íñiguez a 7:11 i dos triples de Soler (41-45 i 44-47) confirmaven la tendència, i, amb el de Jefferson (51-52), s’ajustava el resultat amb l’Uni sense encert en el tir i sumant des sota (53-57, Lundquist amb addicional). Svetlikova sola al contraatac en pilota recuperada empatava a 57 i de tir lliure a la quarta de Guerrero a 5,3 segons recuperava l’avantatge blau (58-57, 1/2).

Palma i Bibby d’ofensiu i de 6,75 m mantenien el torcebraç (68-63) i Ygueravide a 6:02 des de 6,75 m recuperava la iniciativa per a l’Uni: 68-69, temps mort local. La millora defensiva, els tirs lliures de Caldwell i Lundquist de tres i al contraatac assistida per Bibby permetien les grogues lligar un 0-13 i agafar avantatge a 3:54 (68-76, minut d’Isaac Fernández), 0-15 amb Caldwell assistida per l’australiana: 68-78. Soler amb addicional tallava la sagnia (71-78 a 2:51) i Murekatetete després de pèrdua visitant reduïa la distància (73-78). La banyolina després de pèrdua groga feia el 75-78 a 33 segons i Ygueravide remuntant la línia de fons a 9,8 deixava el 75-80 i Aguilar a 2 segons tancava el marcador.