ACB

Tot venut a Fontajau

El Girona, amb l’afició expectant, estrena la seva tercera temporada a la lliga com a local contra el Baxi Manresa, que amb un projecte renovat de dalt a baix manté la seva idiosincràsia

El Temporada Alta, el festival d’arts escèniques de la demarcació de Girona que es fa entre l’octubre i el desembre, té la seva particular versió adaptada al bàsquet a Fontajau, que avui (17 h) alça el teló amb el primer duel català de la lliga en el qual es veuran les cares el Girona i el Baxi Manresa. Els bagencs, tot i que arriben amb l’exajudant de Pedro Martínez a l’Akasvayu a la banqueta i nou fitxatges, mantenen la seva particular idiosincràsia. És, també el partit, una estrena per a la qual ja no queden entrades i que demostra les expectatives que s’han generat per al tercer projecte del club de Marc Gasol a l’ACB –amb Fotis Katsikaris des del salt inicial i referents com Iroegbu, Marcos i Martínez liderant un vestidor que aspira als vuit primers llocs– tant per debutar a la copa com per entrar al play-off. “Tenim moltes ganes de tornar a jugar a Fontajau davant la nostra gent i més un partit com aquest” reconeixia el base de Rosario.

“La veritat és que sí, en tenim moltes ganes. Jugar aquí davant el nostre públic, un partit complicat com ho seran tots, però ens fa molta il·lusió” va dir el tècnic grec, que no sap si podrà disposar de Susinskas i Fernández, perquè arrosseguen molèsties, i que podria convocar Nnaji. El pivot va estrenar-se a l’ACB el gener del 2022 contra el conjunt del Bages al Palau Blaugrana (95-96, pròrroga), sortint de titular i superant el rècord de valoració (19) d’un debutant en el Barça, que tenia Navarro (15) des del març del 1998; en 19:46. Katsikaris advertia que el que ha de ser el referent de l’equip a prop del cèrcol no està al cent per cent pels problemes lumbars que el van fer passar per la sala d’operacions al juny, però la seva reaparició es preveia per a aquest mes d’octubre i els 130 partits amb l’equip que el té cedit al Girona seran, tard o d’hora, el cop de teatre de la plantilla dissenyada per Fernando San Emeterio.

“Seria un error posar-se una pressió extra”, assegurava Katsikaris sobre l’estadística del Girona contra el Baxi, un dels que se li resisteix a banda de Barça, Madrid, Tenerife i Unicaja, contra qui va perdre la setmana passada i sobre el qual recorda: “L’estil de joc s’assembla al del Manresa i hem d’estar preparats.” “No pots parar el seu joc ràpid, com treuen els rivals de la pista sent agressius en contraatac i transició” hi afegia, reconeixent que Hunt i Alston Jr. són els referents ofensius però que hi ha molts actors que poden agafar el protagonisme, anomenant Steinbergs. Qui segur que acapararà els focus de la grada és Guillem Jou, que ja va jugar 12 minuts en l’últim amistós de pretemporada i 20 dimecres contra el Benfica, per convertir-se, amb 10, en el tercer jugador amb més temporades al Manresa darrere Jordi Singla (15) i Joan Peñarroya (11). El llagosterenc no jugava des de l’abril.

Posada en escena

El Girona, el grup d’animació del qual actua davant el públic per primer cop avui, té preparats un seguit d’actes per celebrar la tornada de l’ACB a Fontajau, començant per una arrossada que es farà dues hores abans que s’obrin les portes del pavelló, a les 16 h, quan els jugadors i familiars de la base podran gaudir d’una promoció especial a l’estand de l’Spar Girona, on els aficionats trobaran una representació de jugadores de l’Uni signants autògrafs i fent-se fotos amb qui ho vulgui. Una de les capitanes de l’equip, Sandra Ygueravide, a més de Vega Gimeno, rebran el reconeixement del club de Marc Gasol del qual formen part per la seva plata en els Jocs i el títol europeu de la modalitat de 3x3 aconseguits aquest estiu. Serà en el primer temps mort, perquè en el descans es presentaran tots els equips de la base.

10
temporades
al Manresa de Jou, que va reaparèixer dimecres i a qui només superen Singla i Peñarroya
130
partits
amb el Barça de Nnaji, que hi va debutar contra el Baxi i que pot entrar a la convocatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)