Lliga femenina

El Joventut s’estrena plantant cara al València (81-68)

Kristine Vitola amb 12 punts a l’últim quart eclipsa Mariam Coulibaly, que frega l’MVP de la jornada

Derrota de la Penya a la Lliga Femenina, contra el campió de les dues darreres edicions, amb Mariam Coulibaly fregant l’MVP de la jornada amb els seus 29 punts i 8 rebots (28 de valoració), que en la jornada 1 és per a Gala Mestres (18 i 10) amb els 29 en el triomf del Ferrol contra l’Araski (70-59). Kristine Vitola amb 19 punts, 12 a l’últim quart, decisiva per al València.

El triple de Coulibaly (11-14) forçava el temps mort de Rubén Burgos, amb el novè punt de la maliana, que tancaria el primer quart amb 12 (17-19 amb addicional). Dembelé havia fet els altres 5, triple inclòs (2-3) per donar el primer avantatge a les verd-i-negres. La pivot anotava el seu segon triple a 6:06 per a la mitja part (24-26), en l’últim cop que la Penya aniria per davant perquè el València a havia trobat el camí del triple (3/6, com el Joventut). Leti Romero (2/2: 24-23 i 29-26) forçava el temps mort de Jordi Vizcaíno que no evitaria marxar al vestidor per sota (40-33) amb 17 punts de Coulibaly en 15:24.

El 0-4 badaloní que obria el tercer quart activava les taronja: 48-39, temps mort de Vizcaíno a 7:22. Coulibaly en la continuació cap a fora superava la vintena (48, 42 de 6,75 m). Tot i la tercera de Ramette, Piera de tres (53-47) i de dos ajustava el marcador (58-55). Vittola establia el màxim avantatge local a l’inici de l’últim quart (67-55) i, tot i els punts de Piera (68-62), la letona mantenia la diferència (72-64). Coulibaly a tauler anotava el seu quart triple a 2:59 (75-67, 4/8), però les locals acabarien tancant el partit amb el màxim avantatge.