ACB

El Bàsquet Girona supera el Baxi Manresa i suma el primer triomf del curs (84-80)

La primera ja és aquí. Al Bàsquet Girona li han calgut cinc partits per guanyar el Baxi Manresa (84-80 a l’ACB. Però finalment ho ha aconseguit. Els jugadors de Fotis Katsikaris sumen la primera victòria de la temporada el dia del debut de James Nnaji i amb un recuperat -i necessari- Mindaugas Susinskas (5/8 triples). Els gironins aconseguien remuntar un mal primer quart (18 a 25) i s’imposaven gràcies a l’aparició de Nnaji -providencial en el rebot- i sobretot a la de Guillem Ferrando, que tot i tenir un paper residual en el primer partit, feia una passa endavant després de la lesió de Juani Marcos. Mindaugas Susinskas es convertia en el màxim anotador del partit amb 19 punts.

Derrick Alston Jr obria el marcador amb un triple. Seus eren els primers cinc punts d’un parcial de 2 a 11 que enfurismava al tècnic local fins al punt de demanar temps mort i afusellar als seus titulars amb la mirada. Els blanc-i-vermells, imprecisos i irregulars, anaven a remolc del duo format per Cameron Hunt i Derrick Alston Jr. Tot plegat propiciava l’aparició en pista de James Nnaji, ja recuperat de l’operació a l’espatlla. L’exblaugrana tenia fam de minuts i la seva entrada es convertia en el revulsiu que els locals necessitaven per evitar que el Manresa s’escapés en el marcador (8-15). Tot plegat mentre Juani Marcos havia de marxar de la pista per una lesió a la cama esquerra.

L’aparició d’Ike Iroegbu al segon quart permetia retallar distàncies (22-25). El Girona treia rèdit de la connexió Iroegbu-Susinskas i Aljami Durham avançava als locals (29-28) per primera vegada des de la línia de tirs lliures després d’un parcial d’11 a 3. El pavelló de Fontajau despertava en veure l’alley-oop de Guillem Ferrando per Nnaji, que bé podria batejar-se air-Nnaji, perquè escapçava una pilota de l’estratosfera per esmaixar i col·locar un +5 en el marcador. El Bàsquet Girona aconseguia capgirar un mal inici marxant al descans dominant l’electrònic (44-38).

Tornant de la pausa, Sergi Martínez quedava estès a terra després d’una acció fortuïta que impedia que tornés a pista. Per fortuna local, Mindaugas Susinskas tenia el canell calent i posava a ratlla al Manresa, que no aconseguia mossegar al seu rival. Però encara quedava partit. I tot i les interrupcions, una tècnica a Katsikaris, i un parell d’aturades, Derrick Alston Jr treia l’orgull per fer un 2+1 que tornava a impulsar als de Manresa. I era Sagnia qui en recollia el testimoni per empatar el partit.

El cansament es notava en arribar al darrer parcial. Als dos equips els costava anotar, i les constants interrupcions generaven un desgast afegit. El Bàsquet Girona guanyava de cinc, i Susinskas tornava a aparèixer de tres per col·locar un +8 que deixava al Manresa estabornit. Una tècnica a Diego Ocampo permetia oxigenar el partit i posava la soga al coll al Baxi, que es quedava sense temps per reaccionar. A falta de dos minuts, el Girona guanyava de quatre punts (76-71) i una cistella cèrcol passat de Maxi Fjellerup deixava als jugadors de Diego Ocampo noquejats. Ike Iroegbu allargava l’agonia dels rivals amb dos tirs lliures (84-80) i el Bàsquet Girona, ara sí, podia dir que la primera ja és aquí en un cap de setmana rodó per a l’esport gironí.