ACB

La reacció de l’Hiopos Lleida a punt de costar-li un disgust al Barça (74-78)

L’equip blaugrana dominava per 53-72, però en el tram final ha encaixat un parcial de 21-6 en la tornada de la lliga ACB a Barris Nord

El Barça ha exhibit la versatilitat de la seva plantilla en la segona meitat, però l’energia i el caràcter de l’Hiopos Lleida, amb un parcial de 21-6 en el darrer tram, ha estat a punt de costar-li un disgust (74-78) en la tornada de la lliga ACB 19 anys després a Barris Nord, que s’ha omplert amb 6.100 espectadors per a l’ocasió. Pel Barça ha destacat Joel Parra, amb 16 punts i 18 de valoració, i pel Lleida, Thomas Bropleh (15 punts), un dels artífexs de la reacció final.

Punter, amb dos triples consecutius, ha deixat la seva targeta de presentació només començar. El Barça anotava en transició davant un Lleida amb certa ansietat i que en el primer quart oferia baixos percentatges en el llançament. A l’inici del segon quart l’equip blaugrana obria l’escletxa fins al 12-21, però el conjunt local impulsat pels seus aficionats ha reaccionat d’immediat. Un triple de Madsen i les pèrdues del Barça han donat ales al conjunt de Gerard Encuentra que ha restablert l’equilibri amb un parcial de 9-0 rubricat per Paulí (21-21). Willy Hernangómez i Anderson han liderat la rèplica del Barça (21-30), que ha mantingut la iniciativa fins al descans (30-37).

A l’inici de la segona part s’ha repetit el guió. El Barça marcava el ritme, però el Lleida liderat per Cooke ha fet un pas endavant en defensa i es mantenia ben viu gràcies a les pèrdues blaugrana. El conjunt de Joan Peñarroya tenia problemes en els atacs estàtics, però en el tram final els contraatacs de Parra i Brizuela han segellat un màxim avantatge de 11 punts (46-57) abans d’entrar en l’últim quart. Amb bons minuts de Metu, Brizuela i Parra, l’equip blaugrana ha eixamplat la renda fins al 53-72. El triomf blaugrana semblava decidit, però el Lleida no ha llançat la tovallola. El Barça s’ha relaxat en excés i el conjunt del Segrià ha començat a creure que la remuntada era possible després d’un parcial de 19-2 (72-74). Els tirs lliures de Laprovittola, Brizuela i Abrines han neutralitzat la reacció local (74-78).