ACB

El Lleida flirteja amb l’èpica

ACB. El Barça, que dominava per 53-72 a 3:57 del final, es relaxa en excés i veu com l’equip de Barris Nord, amb un parcial de 21-6, està a punt de remuntar, en la tornada del bàsquet d’elit al Segrià

Hiopos Lleida 74 Barça 78

HIOPOS LLEIDA:Bost (4), Paulí (4), Bozic (14), Muric (5), Cooke (7) –cinc inicial–; Walden (2), Bropleh (15), Villar (8), Madsen (6), Caicedo (2), Oriola (8) i Hasbrouck. 19/38 de 2. 5/33 triples (3 Bropleth i 1 Madsen i Muric). 21/25 tirs lliures. 40 rebots (8 Muric). 14 assistències (3 Walden i Villar). 73 de valoració (15 Cooke).BARÇA:Punter (6), Núñez (2), Fall (10), Parker (6), Parra (16) –cinc inicial–; Anderson (9), Brizuela (10), Metu (4), Satoransky, Hernangómez (9), Laprovittola (4) i Abrines (2). 20/37 de 2. 7/23 triples (2 Punter i Parra, i 1 Parker, Anderson i Brizuela). 17/22 tires lliures. 41 rebots (8 Parker). 15 assistències (4 Brizuela). 84 de valoració (18 Parra).PARCIALS:12-17; 18-20 (30-37); 16-20 (46-57) i 28-21 (74-78).

El Barça va exhibir la versatilitat de la seva plantilla en la segona meitat, però l’energia i el caràcter de l’Hiopos Lleida, amb un parcial de 21-6 en el darrer tram, va estar a punt de costar-li un disgust en la tornada de la lliga ACB després de 19 anys a Barris Nord, que es va omplir amb 6.100 espectadors per a l’ocasió. El Barça, que manava 53-72 a 3:57 del final, va cantar victòria abans d’hora i el Lleida va invocar l’èpica per creure en una remuntada que semblava impossible.

Punter, amb dos triples consecutius, va deixar la seva targeta de presentació només començar. El Barça anotava en transició davant un Lleida amb certa ansietat i que en el primer quart oferia baixos percentatges en el llançament. De fet, seria la tònica de tot el partit. A l’inici del segon quart l’equip blaugrana va obrir l’escletxa fins al 12-21, però el conjunt local impulsat pels seus aficionats va reaccionar d’immediat. Un triple de Madsen i les pèrdues del Barça van donar ales al conjunt de Gerard Encuentra, que va restablir l’equilibri amb un parcial de 9-0 rubricat per Paulí (21-21). Willy i Anderson van liderar la rèplica del Barça (21-30), que va mantenir la iniciativa fins al descans (30-37).

A l’inici de la segona part es va repetir el guió. El Barça marcava el ritme, però el Lleida liderat per Cooke va fer un pas endavant en defensa i es mantenia ben viu gràcies a les pèrdues dels blaugrana. El conjunt de Joan Peñarroya tenia problemes en els atacs estàtics, però en el tram final els contraatacs de Parra i Brizuela van impulsar un màxim avantatge d’11 punts (46-57) abans d’entrar en l’últim quart. Amb bons minuts de Metu, Brizuela i Parra, l’equip blaugrana va eixamplar la renda fins a 53-72. El triomf blaugrana semblava decidit, però el Lleida va persistir. El Barça es va relaxar en excés i el conjunt del Segrià va obrir la porta de l’esperança amb un espectacular parcial de 19-2 (72-74). Els tirs lliures de Laprovittola, Brizuela i Abrines van neutralitzar la reacció dels locals (74-78).

L’energia que he vist en els últims minuts és la que hem de tenir durant tota la temporada
Gerard Encuentra
entrenador del lleida
Hem volgut acabar el partit quan encara faltaven 5 minuts i hem patit innecessàriament