ACB

Un convidat inesperat

Bàsquet. ACB. El base format al planter del València Guillem Ferrando va sorprendre vorejant el doble-doble, amb 10 assistències i 9 punts

Fontajau va poder gaudir diumenge de la primera victòria de la temporada. Un triomf treballat en un partit maratonià de dues hores i mitja de durada que va tenir un convidat inesperat: Guillem Ferrando (1,84 m, 2002). El base, format en el planter del València Basket, tenia el compromís de substituir Juani Marcos quan aquest es va lesionar —presumiblement de l’abductor, a falta de confirmació del club— al cap de poc de trepitjar el parquet.

Al jugador no li va pesar la responsabilitat ni el fet de no haver disputat ni un sol minut en el primer partit de lliga contra l’Unicaja. En va tenir prou amb 18 minuts per fer 9 punts, 10 assistències i capturar 2 rebots. “Fotis (Katsikaris) m’havia avisat que em podria necessitar, i així ha estat. Per sort tinc una mica d’experiència, he jugat en pistes molt dures. Jugant a casa no hi ha nervis, es gaudeix de l’ambient, i això ajuda a estar millor”, assegurava Ferrando després del partit, i també subratllava: “M’he trobat molt bé.”

El jugador va debutar amb el València en el partit contra el Maccabi de Tel-Aviv de l’Eurolliga en la temporada 2019/20. Des d’aleshores ha alternat la lliga EBA, LEB Plata i ACB. En els anys que va ser a València va jugar cedit uns mesos al Melilla Ciutat de l’Esport i a l’Albacete Basket. La temporada passada va començar-la amb el primer equip a les ordres d’Àlex Mumbrú, fins que després va ser cedit al Movistar Estudiants de la LEB Or, actual primera FEB. “El meu objectiu és millorar dia a dia i consolidar-me en aquesta lliga. He estat pujant i baixant a LEB i ACB, i vull donar-ho tot i gaudir de cada minut que em donin”, afirmava el valencià.

Això sí, el tècnic, Fotis Katsikaris, rebaixava l’eufòria a la sala de premsa. “Venia amb un rol complicat pel que fa a minuts, però té la mentalitat per estar preparat. Cada dia ha de treballar com si fos una final. Està fent una bona feina, però encara la pot fer millor, i això l’ha de motivar encara més per treballar per ser un dels millors bases de la lliga”, sentenciava.

LES FRASES

He estat pujant i baixant de LEB a ACB, i ara vull donar-ho tot i gaudir de cada minut
Guillem Ferrando
base del bàsquet girona
Ha de treballar com si cada dia fos una final. Està fent bona feina però encara pot millorar
Fotis Katsikaris
Entrenador del bàsquet girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)