2a FEB

Derrota del Sol Gironès Bisbal en l’estrena a casa (61-91)

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet s’estrena com a local a la 2a FEB amb derrota contra el Palmer, en una tarda inoblidable al Pavelló Vell sobretot a l’inici. El conjunt local arribaria a tenir 12 punts de marge al primer quart (26-14) quan Solé s’asseia amb 15 punts (5/6 triples) a 2:40 i els visitants, enfilarien el camí dels vestidors amb el seu primer avantatge (41-43) després d’anar 16 cops al tir lliure al segon quart (11/16), cap el Bisbal) i, en la segona meitat, agafarien les regnes i lligarien un 0-21 (52-82).

S’imposen els triples

Jaume Solé quan havien passat només 5 segons obria el marcador des de 6,75 m, des d’on sumaria dos triples més (9-4, 3/4 del mataroní) encara en els dos primers minuts. El quart era a 6:13 (15-9) i el cinquè amb el defensor a sobre (20-14) i, amb Dibba sumant a sota (11-7 esmaixada i 17-14), Enric Espinosa ampliava el màxim avantatge a 3:39 (22-14, temps mort visitant). L’escalenc esmaixant a passada de Solé establia la barrera psicològica i, des de 4,6 m, la dotzena (26-14) i Easley amb el tercer triple visitant (3/7) feia la última cistella del primer quart (26-17).

0-16 tirs lliures

Torrent a 8:21 (29-21) i a 7:42, al límit de la possessió (32-23), feia els primers punts del segon quart per als locals, que havien encaixat 13 punts en quatre minuts i mig (34-30, Feliu). El sisè de Solé (37-30, 6/8) era un oasi perquè una transició de Toni Espinosa era l’únic argument ofensiu bisbalenc, amb els visitants dominant la pintura als dos costats. Enric Espinosa castigava el balanç del Palmer (41-37) però una antiesportiva assenyalada en segona instància a 49,7 permetria els visitant empatar a 41 amb el 16è tir lliure del segon quart (11/16), cap dels locals i Traoré a 8 segons permetia veure el primer avantatge mallorquí (41-43).

Superats

Easley de tres i Traoré amb dues cistelles ampliaven la diferència (43-50) i Enabuele d’ofensiu obligava Rofes a aturar-ho a 5:51 (45-54). Torrent a 5:40 –els anteriors son a 2:40 al primer quart–, anava al tir lliure (1/2)però Enabuele esmaixant, Urdiain en suspensió i Niang de triple seguien arraconant els de negre, rescatats pels triples de Cabrera (49-61) i Toni Espinosa (52-61) però Chapela de 6,75 m i Feliu trepitjant tancaven el tercer quart 52-69.

Tres cistelles de Bastante feien superar la vintena (52-75, temps local a 7:22). Dues cistelles de Traoré i el triple d’Urdiain (52-82) imposaven un altre minut de Rofes a 5:53 amb el 0-21. Valera i Gosnell amb problemes musculars quan Enric Espinosa ja havia fet el 54-82 a 5:15. L’escalenc de tres arrodonia el desavantatge a 1:48 (59-89)