Lliga femenina

La Penya s’imposa al Celta i suma el primer triomf en la Lliga Femenina (42-78)

El Joventut, liderat per Coulibaly (21 punts, 14 rebots i 34 de valoració) i Dembelé (18 punts), supera l’equip gallec amb claredat i obté la primera victòria del nou projecte del club badaloní en la màxima categoria

La primera victòria del nou projecte de la Penya en la Lliga Femenina Endesa no s’ha fet esperar. Després de donar una molt bona imatge en el debut a València (81-68), l’equip dirigit per Jordi Vizcaíno s’ha imposat amb claredat al Celta (42-78) al pavelló de Navia amb una gran actuació de Mariam Coulibaly (21 punts, 14 rebots i 34 de valoració) i d’Alima Dembelé (18 punts), i suma el primer triomf en la màxima categoria.

Les catalanes han dut la iniciativa des d’un principi, també en un primer quart igualat (17-20) en què Dembelé (8 punts) s’ha posat l’equip a l’esquena i les badalonines ja han arribat a guanyar de set punts (10-17). Al segon període, un parcial de 0-7 ha permès a les verd-i-negres, liderades per la irrupció anotadora de Coulibaly, que sumava 12 punts a la mitja part, establir un avantatge de 14 punts (25-39) que ha mantingut fins a arribar al descans (27-41).

El Joventut ha prolongat el seu domini durant la segona meitat i ha deixat enrere un Celta superat que no ha pogut aguantar el ritme que han imposat les visitants. Un parcial de 0-11 ha deixat el partit en safata per a les badalonines (27-52), que han tancat el tercer quart amb la victòria encarrilada (33-58) i han afrontat un darrer període de pur tràmit en què, lluny d’afluixar, han sentenciat el rival amb una nova sèrie de 0-11 final que ha posat la cirereta al primer triomf en l’elit del basquetbol femení (42-78).