ACB

Bany de sang a Fontajau

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona s’enfonsa davant el Granada en un partit per esborrar en què els jugadors de Fotis Katsikaris es veuen superats en totes les facetes i acaben escridassats

Bàsquet Girona 52 Coviran Granada 82

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (11), Fjellerup (2), Pons (7), Durham (8), Nnaji (2) –cinc inicial–, Campeny, Ferrando, Sibande (8), Sorolla, Cáffaro (10), Susinskas (2) i Fernández (2). 16/39 de 2, 3/19 triples (Pons, Durham i Iroegbu), 11/18 tirs lliures, 30 rebots (6 Fjellerup), 10 assistències (4 Iroegbu) i 34 valoració (14 Cáffaro).COVIRAN GRANADA: Clavell (6), García (4), Valtonen (12), Noua (15), Guerrero (6) –cinc inicial–, Vicedo (11), Rousselle (7), Bamforth (12), Ubal, Tomàs (3) i Wiley (6). 19/39 de 2, 10/29 triples (3 Vicedo, 2 Bamforth, Tomàs, Clavell, Valtonen, Noua i Rousselle), 14/16 lliures, 49 rebots (7 Noua), 17 assistències (5 Rousselle) i 106 valoració (19 Noua).PARCIALS:10-14, 15-19 (25-33), 13-27 (38-60), 14-22 (52-82).

Dia negre a Fontajau. El Bàsquet Girona es va enfonsar davant un Granada que va ser superior en la primera meitat i va rematar la feina en la segona part (52-82). Els gironins, amb les baixes de Juani Marcos i Sergi Martínez, van ser incapaços de reaccionar o de competir pel partit i es van veure superats en totes les facetes del joc. Tot plegat va despertar els xiulets de la grada, que va recriminar falta d’orgull als jugadors i va començar a abandonar el pavelló quan faltaven encara més de tres minuts de partit.

La trobada va començar freda. L’anotació brillava per la seva absència i el Girona, excessivament precipitat i desordenat, no aconseguia encadenar més d’una opció en positiu. De fet, els locals sumaven més faltes personals que punts en un primer quart en què Durham va avançar els seus companys però en què els triples van permetre als jugadors de Pablo Pin reaccionar amb un parcial de 2 a 11. La millor notícia per als deixebles de Katsikaris en acabar el primer quart era que només perdien de quatre (10-14). Ni el Titanic era tan dramàtic com l’escena que s’estava vivint a Fontajau abans del descans. Encaixant un altre parcial dur que col·locava el Granada a +12 gràcies a l’encert de Vicedo des de la línia de tres i de Noua sota el cèrcol (10 punts en el descans). Superats en rebot (15 a 29) i espessos en atac (28% en tirs de camp), faltava capacitat de reacció.

Després de la pausa, el partit es va convertir en un bany de sang. El Granada va fer el que va voler contra un Bàsquet Girona bloquejat, sense esma ni cap lideratge, i va estirar la diferència fins als 30 punts. Davant la manca de recursos de la banqueta, la grada va perdre la paciència i els que es van quedar van acabar xiulant i escridassant els jugadors.

La pèssima cara provoca xiulets i la marxa de molts aficionats abans del final del partit