Lliga femenina

L’Spar Girona s’estrena a Fontajau amb triomf (78-68)

L’Spar Girona supera el Baxi Ferrol en el primer partit del curs per a l’Uni a casa, el primer des del 2 de maig i sense lluïment per la inferioritat en el rebot a la primera meitat i el baix nivell de l’arbitratge. Bibby amb 29 puts i 32 de valoració (a 2 de l’MVP), la més destacada.

Roberto Íñiguez havia d’aturar el partit a 2:51 per acabar el primer quart, amb el primer avantatge visitant (13-14, Millan sola després de pèrdua d’Ygueravide) des del 0-1. El 6-1 en faltes, amb la del Ferrol sobre Bibby quan llançava de tres (4-1, 2/3) explica que l’equip gironí, que havia lligat un 8-0 (8-1), ni trobava el to a darrera (7-14 rebots) ni el ritme en estàtic. De fet, els punts locals al primer quart (18-20) son amb 4 contraatacs, dos triples (13-9 Bibby i 16-16 Jakubcova) i de tir lliure.

Jakubcova a la continuació amb Ygueravide feia la primera de l’Uni en estàtic (24-20) però la feblesa en el rebot (13-24, 17-27 a la mitja part) ho fiava tot a la inspiració individual: 26-20 Bibby, 29-25 Hristova i Touré amb entrades botant en cinc contra cinc després d’invertir pilota a cantó fluix. El primer triple del Ferrol era al vuitè intent, a 10,4 i per empatar a 32 mitjançant Pospisilova.

Bibby de costat a costat signava el 7-0 en dos minuts (39-32) obert per Hristova (2+1) i Touré a pilota robada a Mestres en 28 segons. L’australiana de fora cap a dins a ma canviada i des del frontal forçava el temps mort de Lino López (41-33 a 7:28), després del qual Lunquist a la contra llançada per Bibby establia el màxim avantatge gironí (43-33). Joiner a l’addicional de la falta de la sueca completava un 7-0 i amb la tercera de Guerrero a 5:14 l’Spar entrava en bonus (4-1) i Jakubcova entrava per la barcelonina. Bibby anotant (49-42 i 52-42 triple i 54-44) i forçant una falta en atac entremig es presentava a l’afició gironina, que escridassava els àrbitres a 3:47 amb una falta molt rigorosa a l’eslovaca disputant un rebot defensiu i a 3:14 amb un altre minut visitant per una falta en atac a Ygueravide. Jakubcova amb addicional ampliava l’avantatge (60-48) i entre l’eslovaca, Caldwell i Ygueravide de 4,6 m es mantenia a a dotzena (64-52) però Pospisilova anava al tir lliure sense acció de tir i a la valenciana li feien el gest de la ilota a l’última acció del tercer quart (64-54, 26-32 rebots).

Dues faltes en atac seguides al Ferrol i una a l’Uni (Canella a 4:20) duien el duel al fang i Íñiguez ho aturava a 3:28 amb contra rebuda després de pèrdua (68-60). Guerrero completava el millor atac en estàtic amb mitja volta a la pintura (70-60) i Bibby amb 6 punts (3/4 lliures i de tres) encarrilava el marcador a un minut i mig: 76-63. Guerrero hi posava el llaç a sota assistida per Touré (78-63).