FIBA Champions

El Baxi Manresa no defensa i perd clarament a la pista del Derthona (102-85)

El Baxi Manresa ha fet aigües en defensa i ha fallat com una escopeta de fira en atac i ha perdut amb massa claredat a la pista del Bertram Derthona per 102-85 en un partit en què s’hi jugava el lideratge del grup G de la Fiba Champions League. La diferència de punts, excessiva, farà de molt mal recuperar al Nou Congost en l’intent d’acabar al capdamunt la primera fase, tot i que l’equip de Diego Ocampo ha arribat a perdre de 27 punts i n’ha eixugat deu. El 8/29 en triples per un magnífic 13/24 dels locals expliquen part de la història, a més de les 17 pilotes perdudes. Un desgavell. El jugador del Derthona Christian Vital (28 punts i 31 de valoració) ha estat el màxim anotador del partit, seguit del letó Arturs Strautins (22 punts). Retin Obasohan (18 punts i 22 de valoració) ha estat el millor dels de Diego Ocampo.

Un espaterrant 14-0 de sortida amb els italians cosint a triples els del Bages ha condicionat la resta del partit. El Manresa ha arribat a perdre de 24 en el segon quart amb Vital i Strautins fent molt mal (53-29) i, encara bo, que el Baxi ha completat un miraculós parcial de 2-9 en els dos últims minuts que l’ha mantingut viu abans del descans (55-38), perquè ha acabat la primera part amb 1/11 en triples, massa pèrdues i ben poques sensacions positives on aferrar-se per somiar en un miracle.

La petita reacció, a més, no ha tingut continuïtat en el tercer quart, en el qual s’ha accentuat la tònica general de cistelles fàcils dels locals malgrat la millora ofensiva del Baxi Manresa, amb 2 triples (Dani Pérez i Cameron Hunt). L’equip del desesperat Diego Ocampo jugava a batzegades i el Derthona ha establert un nou màxim avantatge de 27 punts (73-46). El tercer quart s’ha acabat amb 80-59. El Baxi Manresa ha millorat en el darrer quart, en el qual ha guanyat el parcial per 22-26, fet que demostra que, si més no, el conjunt del Bages ha lluitat fins al final.