Eurocopa

Fontajau reprèn el fil europeu amb triomf (74-66)

L’Spar Girona guanya el primer partit del curs a Fontajau en l’Eurocopa i suma el quart triomf seguit després d’un partit ple d’alts i baixos. El 0-15 desequilibrava la balança al segon quart (26-35) i malgrat el 14-2 amb 9 punts de Jakubcovai 6 de Bibby (44-41) el frec a frec fins els quatre triples grocs (72-62) que enllestien el partit a 4:02. Bibby (21) i Hristova (18) per un costat i Morrison i Kunaiyi-Akpanah (17) per l’altre, les màximes anotadores.

Teva-meva

El primer triple del partit, de Touré a 3:08 (16-10), forçava el temps mort visitant, amb l’Uni patint en el rebot a l’inici: 9-10 Ziemborska amb addicional a la segona de Lundquist, a 5:12 i els punts visitants d’ofensiu o tir lliure. Kacerik a tauler i Ygueravide frontal també anotaven de 6,75 m (19-13), mentre Kunaiyi-Akpanah ajustava el marcador també amb addicional superant Jakubcova (19-16).

Hristova, que havia tancat el primer quart sobre la botzina (21-16), anotava de 6,75 m al límit de la possessió (24-20). Caldwell veia com Morrison li feia un triple al davant (26-23) quan ella n’acabava de fallar un alliberada i, quan anotava el següent a tauler fora de la possessió la canviaven per Bibby amb el públic escridassant els àrbitres. Kunaiyi-Akpanah davant Guerrero recuperava l’avantatge visitant (26-27, 0-7) quan Íñiguez havia canviat 4 peces i la cinquena, Canella, seia a 3:18 per Caldwell entre els triples d’Scalia i Kacerik (26-33, 0-13). La pivot nigeriana després d’ofensiu treia un altre 2-1 i fallant el tir lliure deixava el 0-15 (26-35) amb 3-1 faltes i 15-23 rebots (9 ofensius verd-i-negres) i entre Bibby de tir lliure i Lundquist d’ofensiu les grogues retallaven el màxim desavantatge (30-35).

S’escalfa

Kunaiyi-Akpanah i Morrison recuperaven el màxim avantatge (30-39) i la tercera de la 3, a 8:43 en atac amb un cop a Guerrero després del qual les dues seien. Jakubcova a la continuació amb Lundquist feia la primera cistella groga i Hristova forçava el minut visitant (36-39 a 6:49). El triple frontal de l’eslovaca suposava l’empat a 39 i Bibby recuperava la iniciativa (42-41). Morrison tornava a 4:41 amb el 14-2. Íñiguez ho aturava a 3:29: 44-46 triple de Kacerik, que anotaria sola després de recuperació. Bibby de 3 i Madera amb addicional d’una falta que tothom creia que seria en atac mantenien l’intercanvi i una falta a Bibby quan llançava de tres acabava amb una tècnica a cada entrenador, encarats en la distància a 1:15: empat a 51. Jakubcova al contraatac (54-51) faria la única cistella del tercer quart (54-53).

S’encén

Tres entrades de Lundquist (60-55) les responia Morrison amb dues (60-57 2+1 amb error de 4,6 m) a 6:30, i triple canvi d’Íñiguez per recuperar l’equip titular. Hristova (63-57) i Bibby de 6,75 m matnenien l’escàs marge (66-62) i la búlgara a 4:39 repetia (69-62) per encendre la primera flama europea del curs, amb els àrbitres i Kunaiyi-Akpanah alimentant-la. Touré a l’ofensiu de Bibby després de l’intent de Hristova. L’australiana engreixava el parcial des de sota (74-62, 11-0). La falta en atac de Bibby a la nigeriana a 2:12 feia riure, per no plorar. Dues pèrdues i el 6-1 en faltes permetien Trimboli baixar de la barrera psicològica a 1:11 i deixar el 74-66 perquè Lundquist fallava l’últim triple.