Eurolliga

Triomf contra els elements del Barça en la pròrroga a la pista de l’Estrella Roja (94-98)

El Barça ha augmentat avui la seva dosi de dopamina amb un triomf de prestigi i molt suat a la pista de l’Estrella Roja de Belgrad (94-98) després d’una pròrroga (84-94) que el situa al capdamunt de l’Eurolliga. L’equip serbi era l’únic que havia guanyat en les tres primeres jornades i havia acreditat la millor defensa (68,3). Però l’embranzida del Barça de Joan Peñarroya, que suma el tercer triomf en quatre jornades i la tercera seguida, li ha esmicolat la ratxa, a pesar de les discutibles decisions arbitrals en el tram final en les interminables revisions de vídeo. El màxim anotador dels blaugrana ha estat Kevin Punter, que ha jugat un partit descomunal, amb 26 punts i 30 de valoració. També ha fet un partidàs Jan Vesely: 19 punts i 20 de valoració. El Barça tanca la doble jornada setmanal europea amb dos triomfs que reforcen el projecte. Dimecres, havia lluït al Palau davant del Mònaco (86-71).

Enmig d’un gran ambient al Belgrade Arena, el primer quart ha estat igualat amb molta anotació i s’ha acabat amb 25-26, amb 8 punts de Vesely, que ha arribat ni més ni menys que a les 1.500 cistelles de dos en l’Eurolliga i és el líder en l’apartat, per davant de Kyle Hines (1.332) –, 6 de Punter i 6 de Willy Hernangómez. El partit s’ha complicat en el segon quart quan l’Estrella Roja ha marxat de 6 punts (39-33) –màxima diferència. La bona defensa i les accions interiors de Willy i Parker han parat el cop (39-37) i el conjunt de Joan Peñarroya ha arribat a la mitja part amb les opcions absolutament intactes (47-44), amb un darrer triple polèmic sobre la botzina de Miller-Mcintyre donat per bo després de la revisió de vídeo. Un resultat ben treballat a pesar del mal percentatge de triples (2/9) i de tirs lliures (6/10) dels blaugrana. El brasiler Dos Santos ha estat el més prolífic dels locals amb 11 punts, seguit de l’exblaugrana Kalinic (9).

L’inici del tercer quart ha encès les alarmes locals. Dos triples, un de Parker i un altre de Laprovittola, i dues cistelles de dos, Satoransky, al pal baix, i Vesely, amb el seu tir clàssic, han permès al Barça fer una estirada (49-54). Temps mort de Ioannis Sfairopoulos. Però dos triples de Daum i Kalinic i dos errors des de 6,75 m blaugrana han capgirar el resultat (55-54). El setè punt de Daum, tots en el tercer quart, una entrada de Miller-Mcintyre han posat el peu al coll del Barça (59-54) amb un 10-0 de parcial. Perill. Temps de Peñarroya. La selecció de tir del Barça no era gens eficient i la defensa tampoc no acabava de funcionar. En plena crisi, un triple de Bolomboy ha establert la màxima diferència (65-56). Encara bo que el jugador interior, clau, ha fet la quarta falta en la següent acció sobre una entrada de Núñez. Un triple de Brizuela ha minimitzat una mica l’eufòria local (65-60) i, ell mateix, en el darrer atac, n’ha convertit un altre (66-63). Un menys 3 al final del quart que dos minuts hauria signat qualsevol aficionat culer.

Les diferències, tant per un cantó com per l’altre, han estat mínimes en el darrer parcial. Punter ha començat inspirat amb 5 punts en el perímetre i Laprovittola ha insistit en buscar Willy a la pintura per aprofitar la seva superioritat física. Vesely, que ja duia 17 punts amb un magnífic 7/9 en tirs de dos, ha empatat el partit (75-75) a 3:45 del final. Satoransky ha clavat un triple (75-78)però els àrbitres li han xiulat un antiesportiva a Laprovittola sobre Kalinic a 2:43 (78-78). L’exblaugrana, molt fi, ha fet el 80-78 i Vesely ha replicat (80-80). Dos Santos ha anotat dos tirs lliures a1:12 del final (82-80). Laprovittola ha fallat un tir lliure i n’ha fet un altre (82-81). Vesely, amb coratge, ha forçat una lluita amb Bolomboy a 26 segons del final en un rebot després d’un triple fallat per Satoransky. Els àrbitres han revisat l’acció i l’origen de l’acció i gairebé l’origen de la humanitat i el partit ha estat aturat uns minuts. Al final, un salomònic salt entre dos. Bolomboy l’ha guanyat sobre Vesely. Per si faltaven ingredients, amb 82-81, tècnica a Peñarroya a 14 segons del final per protestar un error en el rellotge. Tenia raó però s’ha menjat la tècnica. Punter , però, ha clavat un triple (82-84). Amb 10 segons de temps, Dos Santos ha entrat fins a la cuina (84-84) i Punter, molt forçat, ha fallat en el darrer segon.

Pròrroga. El Barça ha apel·lat als triples –n’ha fet quatre i només ha anotat de 6,75 m–en el temps afegit amb Punter desfermat, que ha convertit el seu segon del període a 53 segons del final (93-96). Tot plegat, Dos Santos ha tingut dos tirs lliures a 7.2 del final i n’ha fallat un (94-96). Punter ha robat la pilota i ha culminat la seva exhibició amb la primera cistella de dos blaugrana en el temps afegit (94-98).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)