Lliga femenina

Roberto Íñiguez: “La naturalesa no salta”

“Arribarem al màxim que pugui l’equip” va dir el tècnic de l’Spar Girona, que es desfà en elogis cap a les seves jugadores

“No en diré res, l’equip està cansat, amb manca d’energia i amb problemes físics. I fins a on arribem” va dir Roberto Íñiguez aquest divendres en la compareixença prèvia al partit de lliga de l’Spar Girona, aquest diumenge al migdia a la pista de l’Ardoi navarrès, un dels cinc equips que du 0-2. “I tal com les veig, com que elles volen fins i tot més que jo, em dona molta tranquil·litat. Sé que arribarem al màxim que pugui l’equip, si ho veig: m’ho diuen en cada minut entrenant. I ens hem entrenat molt bé, l’equip treballa fenomenal però, és clar, la naturalesa no salta” hi afegia el basc qüestionat sobre com es troba l’equip, que du 2-0 a la lliga i a l’Eurocopa, en la segona setmana amb dos partits i amb dues baixes a la plantilla: Ainhoa López i Natasha Mack.

Alerta

Roberto Íñiguez va fer la reflexió després de tres minuts durant els quals, amb pauses reflexives, va exposar: “Cada partit és molt complicat per a nosaltres, és a dir, els partits son complicats per la situació de l’equip. Com a entrenador només puc sentir orgull, pel que està fent l’equip i les jugadores. I a partir d’aquí no sé fins a on arribarem.”

9 segons després, seguia: “I em quedo amb això, el que és positiu: l’orgull que sento per l’equip, per com estan competint i per l’esforç fan per guanyar cada partit...” Seguia, el basc: “Però avui en dia en el bàsquet professional no es guanya només a còpia d’esforç. Evidentment, segons quines siguin les teves expectatives, i n’hem de parlar, de les nostres. Si son les que jo tenia quan vaig venir a aquí, crec que les he de reubicar. Perquè si no les matarem i jo no mataré a cap jugadora”. “Hem d’aplaudir les jugadores, estar molt orgullosos d’elles, molt, però també entendre que en un llarg període de temps és impossible, prorrogar-ho. Impossible perquè arribaran els problemes físics de sobrecàrregues, d’excés de treball, de fatiga, de zero energia... I després ens preguntarem què ha passat.”

Íñiguez reclama tocar de peus a terra: “Si som realistes hem de saber quin és el roster de l’Uni Girona i què podem fer amb ell. Tot el que vagi més enllà? Fenomenal. Soc el més ambiciós del mon i vaig venir a aquí, i hi soc, per intentar que Girona estigui el més amunt possible. I ja vaig dir a la pretemporada, que si aconseguim estar tot l’equip junt, podem ser un molt bon equip. Però per a mi és molt complicat, molt. ” “Aplaudir les jugadores i ajudar-les, aquesta és la meva feina i en el què he d’estar centrat perquè s’ho mereixen al màxim.” hi afegia. I per acabar la intervenció inicial, apuntava: “I a mi ja parlar de l’Ardoi, què en dic? Què, si a mi el que em preocupa és el meu equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)