ACB

La Penya peca d’inconsistència i perd contra el Breogán (70-76)

La Penya no acaba de rutllar i avui ha claudicat a l’Olímpic contra el Río Breogán (70-76), que havia perdut els dos primers partits. Els verd-i-negres encadenen quatre derrotes entre la lliga i l’Eurocopa. El 5/21 triples ha estat una llosa davant d’un rival consistent que ha esterilitzat els punts a la pintura de Tomic (18) i Pustovyi (15). El públic ha acomiadat l’equip amb xiulets. Nakic (18) i Aranitovic (17) han fet molt mal des del perímetre.

La Penya vivia un bon moment de joc amb un 14-7 que prometia després de 4 punts seguits del gegant Pustovyi, però, de sobte, ha rebut un parcial de 2-11 i ha tancat el primer quart per sota (16-18), amb els visitants Moore i Agic endollats. L’1/7 en triples local, el control del rebot defensiu del Breogán i la facilitat amb què els gallecs entraven a la zona verd-i-negra han estat altres factors.

Els problemes en el triple s’han engrandit en el segon quart (2/12 en el global) i s’hi ha afegit el rebot defensiu. El Breogán ha arribat als vestidor amb 9 rebots ofensius. En una mateixa jugada, que ha provocat certs xiulets del públic, l’equip gallec n’ha capturat quatre (24-26). Dani Miret ha aturat el partit amb 27-30. El seu equip era massa tou. Aranitovic, amb un triple, ha establert la màxima diferència visitant (27-33) però el joc interior local, amb Tomic i, sobretot, amb Pustovyi –13 punts en la primera part–ha apagat el foc: 35-36 a la mitja part, amb 2+1 del visitant Moore en la darrera acció.

Miret ha demanat temps amb 39-41 en el tercer quart. L’estira i arronsa ha prosseguit amb els gallecs cada vegada més convençuts de les seves possibilitats (48-55), amb un triple de Nakic, que duia 4/5 des de 6,75 metres. La Penya ha reaccionat en un tres i no res (57-56), amb un 9-1 de parcial demolidor. Amb millor defensa, més ritme i fins i tot amb un triple de Dotson. Malgrat la rebel·lió, el Río Breogán ha arribat al final del tercer quart per davant (45-61). El Breogán manava consistent (59-65) amb Nakic fent mot mal quan Ribas ha anotat un triple (62-65). La Penya jugava a batzegades i li calia encadenar una sèrie d’accions per capgirar la dinàmica.

El mal percentatge de dos (4/12) de la Penya en el darrer quart i els dos triples d’Aranitovic (4/5) han detonat el triomf gallec (70-76). A més, la Penya ha jugat uns darrers segons per oblidar. Robertson s’ha jugat un triple precipitat que no ha tocat la cistella amb 68-71 i en l’acció posterior Kraag ha fet falta sense que la pilota estigués en joc i això li ha costat una antiesportiva.