ACB

El Barça fa tard amb el Baskonia (89-93)

Punter falla l’entrada per empatar a 91

Primera derrota del Barça a la lliga, contra el Baskonia i anant a remolc des del segon quart. Tot i veure’s 10 per sota (38-48 i 68-78), els blaugrana s’acostaven pel 2/6 tirs lliures visitants i Punter (7 punts a l’últim quart) tenia la pilota per empatar però fallava una entrada aparentment senzilla.

Metu (9 punts i 11 de valoració) i Núñez sortint de la banqueta capgiraven el partit al primer quart (de l’11-17 al 22-20) que començava amb els interiors visitants anotant fàcil –15 punts entre Hall (6) i Ndiaye (9)– fins que el pivot d’origen nigerià tancava el primer quart 26-21 enfonsant-la a passada del madrileny.

El 0-9 a l’inici del segon quart el tallava Fall de tir lliure i fins el 30-34 de Núñez a 2:54 els locals no anotaven en joc. Howard a 8:05 per acabar el tercer establia la barrera psicològica des de 6,75 m (38-48) i Parker amb dos triples més (2/2 a l’inici, 3-0 i 8-6) ajustava el marcador: 45-50 i 55-57. Punter al seu primer intent deixava el 60-62 però Luwawu contestava de lluny i per partida doble: 60-65 i 62-68.

El 7è punt de Forrest a l’últim quart (68-78 en la segona acció amb addicional, a 5:59) era el càstig als canvis en els bloqueigs del Barça, que aturava Peñarroya per ordenar els conceptes. Hall agafava el relleu (73-82) i era Anderson el que mantenia l’atac blaugrana. Laprovittola a 3:32 deixava la pista per un mal gest al genoll dret en caure després de falta rebuda: 79-84 als tirs lliures Brizuela, que feia falta en atac a 3:02 (temps mort). Howard (79-87) de tres i Anderson a pilota recuperada i Parker de triple frontal mantenien el frec a frec (84-88). Punter a 1:10 clavava el triple només arribar (87-89), Forrest resistia (87-91) i Parker fallava un triple en l’ofensiu del qual Vesely li donava al 0, que no fallava de 4,6 m (89-91) a 35 segons.. La cinquena de Vesely enviava Hall al tir lliure a 26,8 (0/2) però Punter fallava l’entrada i Luwawu a 4,1 feia el 89-93 de tir lliure.