ACB

Catalunya, amb un ull posat en els Nets

NBA. Els Celtics defensen el títol, però els Nuggets s’han reforçat de valent per aconseguir-ne més; tot plegat, mentre Jordi Fernández fa història a Brooklyn

Torna l’espectacle del bàsquet. L’NBA arrenca la matinada del 23 d’octubre –hora catalana– amb el duel entre els vigents campions, els Boston Celtics, i els New York Knicks. Un dia més tard serà un dia històric per al bàsquet català i ben segur que més d’un badaloní matinarà –o directament no dormirà– per tal d’enganxar-se davant la pantalla. El motiu? El debut oficial de Jordi Fernández al capdavant de la banqueta dels Nets en la seva visita a Atlanta.

El badaloní serà el primer català a dirigir una banqueta NBA, i ho farà amb només 41 anys. En declaracions fetes durant la pretemporada, Fernández ha subratllat en més d’una ocasió que viu un somni. “Mai oblidaré aquests partits. Mai oblidaré estar a San Diego i dirigir el meu primer partit com a entrenador dels Brooklyn Nets, mai oblidaré el meu primer partit aquí, el meu primer partit oficial... Això és part de les carreres de tots: recordar aquests moments.”

A banda del debut de Jordi Fernández, són molts els al·licients que carreguen aquesta temporada 2024/25 de motius per ser considerada històrica. Una de les notícies serà el debut de Bronny James al costat del seu pare, LeBron James. Aquesta situació, qualificada de nepotisme per molts, es podria viure en el partit dels Lakers la nit inaugural contra els Wolves.

Els aspirants

La pilota encara no ha començat a rodar però ja hi ha candidats al títol. Els Boston Celtins arrenquen la temporada amb l’objectiu clar de repetir la gesta aconseguida l’any passat. També desitja un altre anell el vigent MVP de la competició, Nikola Jokic, que ara té Russell Westbrook com a company de ball als Nuggets. Les travesses també apunten cap als Dallas Mavericks, al cap i a la fi, un equip on juga Luka Doncic sempre serà un equip que aspiri a grans coses. Tampoc sobtaria veure els Timberwolves arribant lluny, perquè tenen un Anthony Edwards que ja va deixar clar en els Jocs de París que vol fer grans coses.

LeBron James, desafiant l’edat

El rècord d’experiència en l’NBA data del 1948 i és de Nat Hickey, que va jugar dos partits amb 45 anys. LeBron James (Akron, 1984) en té 39 i serà el jugador més veterà en actiu aquest curs. Ningú diria que és el més veterà mirant les seves estadístiques: l’any passat va tancar la temporada amb 25,7 punts, 8,3 assistències i 7,3 rebots. A James li encanta aconseguir objectius i queda clar que, en aquest cas, el talent no té edat.

Zack Edey, un nou gegant a l’NBA

Té 22 anys i mesura 2,24 m d’alçada. Zack Edey (Toronto, 2002) està cridat a ser una revolució a l’NBA. Encara no ha arrencat la competició i el rookie canadenc té totes les pape-retes per ser un dels clars candidats a rookie de l’any. El jugador no està exempt de crítiques: alguns experts indiquen que durant la temporada quedarà exposada la seva lentitud i els seus problemes de mobilitat. Tot i això, els Memphis Grizzlies confien en el potencial del jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)