Eurocopa

La Penya millora però no fa el pas necessari contra el Besiktas (82-76)

La Penya no aixeca el cap i avui ha perdut a la pista del Besiktas en l’Eurocopa (82-76) a pesar d’un inici prometedor. Té un balanç a Europa de 2-3 i, en plena crisi de confiança, encaixa la cinquena derrota seguida, tres en l’ACB i dues a Europa. El joc interior de les torres bessones de la Penya –Tomic (17 punts, 7 rebots i 24 de valoració) i Pustovyi (16 punts, 5 rebots i 22 de valoració) –ha funcionat en atac però a l’equip de Dani Miret li ha faltat rebot defensiu –n’ha concedit 13 ofensius–i punts dels del perímetre, amb Dotson com a jugador més inspirat (15 punts i 19 de valoració) i Bray-Gates amb 13, però massa sols contra un rival amb jugadors de vàlua que sabia ben bé a què jugava, amb Allman d’estilet (16 punts). A la Penya li ha faltat fer un cop de puny quan n’ha tingut l’oportunitat i continua acumulant decepcions malgrat una millora sensible respecte del partit contra el Breogán. El jove Michael Ruzic, amb un cop al dit de la mà dreta al darrer entrenament a Turquia, ha estat baixa de darrera hora.

La Penya ha començat el partit amb molt bon peu, amb una defensa molt estricta, sense perdre pilotes i amb un alt grau d’encert. Mentre, el Besiktas s’estavellava des de 6,75. De fet, el tècnic local ha hagut de demanat temps mort amb 5-13. Van de Vuurst ha clavat un triple en la seva primera acció (8-16) però tot seguit ha perdut dues pilotes (13-16) i Dani Miret ha hagut d’aturat el partit. Els turcs han empatat amb un triple (16-16), segellant un 8-0. La Penya ha perdut quatre pilotes seguides i ha dilapidat les bones sensacions. Un triple d’Arslan, el segon del seu compte –4/10 dels turcs en el primer quart–, ha posat per primer cop per davant a l’equip local (19-18). Sigui com vulgui, el primer quart s’ha acabat amb 21-20. La Penya ha dominat el rebot (9-5) però les cinc pèrdues l’han penalitzat.

La fragilitat defensiva i moral dels verd-i-negres s’ha evidenciat en l’inici del segon quart (25-20). Temps de Miret. Un triple de Vives i una de dos de Busquets han restablert l’empat (25-25). Tot seguit, festival de triples per part de tos dos conjunts amb condescendència defensiva. Gates ha clavat el cinquè de la Penya (37-37) després que el local Allman anotés sis punts seguits. El Joventut ha rebut un parcial de 5-0 (42-37) i el Besiktas ha igualat el seu màxim avantatge. Pustovyi ha replicat amb dues cistelles seguides (42-41). Descans. Hanga, jugador clau al Joventut, duia zero punts, amb 0/5 en tirs de camp. Gates i Pustovyi, amb 8, lideraven el capítol, mentre que Allman (8) i Arslan (8) eren els millors encistelladors locals.

El Besiktas ha tornat a marxar de 5 (46-41) però Dotson ha fet cinc punts seguits (46-46). Els turcs hi han tornat (53-48) i la Penya, que no ha tancat bé el rebot en el tercer quart, s’ha recuperat: 54-54 amb una cistella de Tomic al pal baix. Un altre rebot concedit i dos tirs lliures d’Allman han situat el 58-54 al final del tercer quart.

Tomic i Pustovyi, ben assistits per Hanga, han capitalitzat l’atac català (62-62). Allman duia la batuta anotadora local (66-62). Malauradament, a 5:10 del final, han tornat els 5 punts de desavantatge (69-64) amb un triple de Sleva. I Terry ha posat el peu al coll de la Penya amb la millor renda local (71-64). Temps de Miret. El partit s’esmunyia i el rebot defensiu continuava penalitzant. Amb Tomic i Pustovyi fent mal i una millora defensiva substancial, el Joventut s’ha acostat (73-71) a 2:21, tot un món. Una esmaixada local (75-71), un error en el triple de Hanga i un regal en el rebot a 1:15 han minimitzat la reacció de la Penya en el seu punt més àlgid. Allman, a cistella passada, ha clavat el 77-71 a 1:04 del final i ja no hi ha hagut res a fer.