Eurocopa

El sisè sentit

Exercici de supervivència de l’Spar Girona a Pécs en una tarda sense encert però amb un alt grau de competitivitat en el tram final

Universitas Pécs 71 Spar Girona 74

NKA UNIVERSITAS PÉCS:Held (21), Smailbegovic (2), Studer (8), Torok (9), Josepovits –cinc inicial–; Laczko, Ratkai, Zsebe-Weninger (5), Olawuyi, Toth, Kiss i Reieingerova (26). 20/41 de 2, 6/17 triples (4 Held i 1 Torok i Zsebe-Weninger), 13/19 tirs lliures, 35 rebots (12 Reisingerova), 20 assistències (4 Studer i Ratkai) i 81 de valoració (32 Reisingerova).SPAR GIRONA:Lundquist (9), Jakubcova (9), Touré (3), Hristova (13), Bibby (27) –cinc inicial–; Canella (1), Ygueravide (8) i Caldwell (4). 15/33 de 2, 8/22 triples (6 Bibby i 1 Hristova i Ygueravide), 20/33 tirs lliures, 36 rebots (7 Lundquist), 21 assistències (6 Bibby) i 84 de valoració (32 Bibby).PARCIALS:22-16, 16-20 (38-36), 16-13 (54-49) i 17-25 (71-74).

L’Spar Girona va demostrar de què és capaç superant el Pécs malgrat fer un partit gris marcat per la manca d’encert –especialment flagrant en els tirs lliures, a la primera meitat 11/21–, capgirant el resultat al darrer quart per passar del 59-52 d’Alexa Held a 7:11 al 64-66 de Boby Hristova a 3:17. Per davant per primer cop des del 7-10, mitjançant l’únic punt de Canella de tir lliure (1/2), l’equip gironí va disposar del seu màxim avantatge a 55 segons: 68-73, Chloe Bibby –27 punts amb 6/8 triples i 7/7 lliures però 1/7 de 2– assistida per la nineta dels ulls de Roberto Íñiguez remuntant la línia de fons contra la defensa zonal. La gallega, defensant Reisingerova, va impedir a la txeca rebre a la pintura a 12 segons i el rebuig va anar a les mans de Lundquist, que objecte de falta va fer el 71-74 de 4,6 m (1/2) i amb Held fallant el triple que enviava el partit a la pròrroga a 6 segons l’Uni signava el tres de tres a l’Eurocopa, que és la sisena victòria seguida afegint-hi les de la Lliga Femenina.

Quadrades

Kinga Josepovits (1,96 m) va guanyar el salt inicial i quan es va aturar el partit, passats 27 segons, va deixar el seu lloc a Julia Reisingerova, que va rebre les quatre faltes assenyalades al seu exequip en el primer quart, en el qual va fer 11 punts, 9 de seguits (18-16). Bibby havia anotat dos triples, un de cada cantonada (3-4 i 7-7), i el tercer visitant era el de Hristova, que obria el segon quart (22-19). De fet, a banda de l’australiana (29-26, 36-34, 47-45 i 59-57) i la búlgara, Ygueravide va ser l’altra jugadora de l’Uni a anotar des de més enllà dels 6,75 m el 65-69 a 2:37 que deixava el partit en franquícia. Perquè Reisingerová ja no podia. Havia fet 6 punts al segon quart, entre els quals el 29-20 que donava el màxim desavantatge gironí, 7 al tercer i 2 a l’últim i en una mala sèrie de tirs lliures. A més, li va fer la falta a Bibby a 4:00 i donava tres tirs lliures a la jugadora més en forma de l’Spar, que va empatar a 64. Hristova (64-66), les dues bases –Lundquist torna a liderar el rebot– i Canella amb Bibby a dins, els arguments contra un rival amb només Held, que va liderar la resistència amb el 67-69 i el seu quart triple a 49 segons (71-73) en l’antepenúltim atac local.

3
punts
fa Reisingerova des del 46-42 i de tir lliure amb un 3/8 en els últims 15:06 (acaba amb 8/13): 47-42, 65-60 i 68-71.
3
minuts
descansa Bibby, que no falla cap tir lliure i té els únics de l’Spar al tercer quart a 13 segons per acabar (54-49)
3
tirs lliures
falla l’Uni en la segona meitat (9/12), en l’últim quart Ygueravide i Jakubcova a 8:52 i Lundquist a 11 segons.
Un altre cop em permeto el luxe de destacar Marta Canella. Ens dona la vida jugant en les 5 posicions i ha estat molt important
Roberto Íñiguez
Estic molt content de guanyar, però sobretot orgullós per la fe de l’equip en moments difícils i sense encert. Són molts partits i sense interiors, un orgull