ACB

És hora de girar full

El Girona s’enfronta aquesta tarda a l’UCAM Múrcia a Fontajau (18 h), encara sense Juani Marcos ni Sergi Martínez i amb l’objectiu de redimir-se dels últims resultats i la mala imatge

Fontajau presentarà ambient de festa major aquesta tarda, en una altra oportunitat del Girona per redimir-se dels correctius encaixats en els dos últims partits. Capgirar la situació és l’objectiu principal de l’equip, que rep un rival, l’UCAM Múrcia, que en les cites prèvies sempre ha sortit escaldat del pavelló gironí, coincidint amb el partit de Fires: 100-89 fa dos anys el 30 d’octubre en el primer triomf a casa pels d’Aíto i 82-76 el dia 28 de fa un any en el millor partit de Markel Brown amb la samarreta vermella: 29 punts (6/10 triples) i 28 de valoració en 26 minuts.

Els jugadors de Sito Alonso, finalistes el curs passat i que dimarts van signar la seva victòria més àmplia en la Champions (86-50 contra l’FMP Belgrad), compten amb una plantilla reforçada i plena de talent. Un equip liderat a dins la pista pel carisma i l’esperit de la seva pedra angular: Dylan Ennis. El nord-americà amb passaport serbi té una mitjana de 20 punts per partit i, a més, és dels que juguen i fan jugar. Figures com el pivot Simon Birgander o l’aler Rodions Kuruks converteixen l’equip en un os dur de rosegar. “És un dels més forts de la lliga i ho posa difícil a tothom i en cada partit. Ha fet dos canvis de la temporada passada i té una filosofia molt clara”, diu Fotis Katsikaris sobre un dels equips de l’ACB que havia dirigit abans, que ha incorporat Dani Garcia –a Girona en el primer curs a la LEB Or– i Vladimir Brodziansky (Penya), però que té la baixa per lesió de Troy Caupain, amb un esquinç al turmell que el tindrà un mes i mig de baixa pel cap baix. El base maresmenc fitxat del Manresa, descartat en l’últim partit, amb prou feines acumulava 25 minuts en els 8 partits en què havia participat.

Els gironins, encara amb les baixes de Sergi Martínez i Juani Marcos, van sortir escridassats en l’últim partit a Fontajau després d’encaixar una derrota flagrant a mans del Granada (52-82) i de repetir la galleda d’aigua freda en la seva visita a Madrid (95-67). És per això que el tècnic, Fotis Katsikaris, demana als seus jugadors un pas endavant i que aprofitin aquesta oportunitat per girar full.

“És un procés, no ens hem d’aturar i s’ha de mirar endavant en el dia a dia. Millorar les coses que s’han de millorar i insistir-hi. És un procés per al nostre grup, el nostre equip, i sí que hem jugat malament els dos últims partits però s’ha de mirar endavant. Aprendre’n, per descomptat, veure les carències que tenim com a equip i en què hem de treballar per millorar-les”, va dir en la prèvia, en què, sobre el rival, advertia: “T’incomoda i no et deixa jugar com vols, i en atac té moltes armes, sobretot a la pintura, perquè generen molt des del pal baix.” “Ser més físics que ells, i llestos” és la clau que apuntava Mindaugas Susinskas, que entén els xiulets de fa quinze dies, per superar el Múrcia.

És un procés, s’ha de mirar endavant. Necessitem guanyar, com tots, i espero un partit dur. Vull la mateixa actitud que contra el Manresa
Puc entendre que l’afició s’enfadés el dia del Granada però ara els demano paciència i més suport que mai
Fotis Katsikaris
En l’últim partit a casa no vam mostrar l’actitud que s’espera de nosaltres i tenim l’oportunitat de mostrar la millora
Mindaugas Susinskas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)