Més bàsquet

Bàsquet

Caula torna a la pista

L’exsecretària general de l’Esport s’integra al cos tècnic de l’infantil femení del Girona-Uni Laia Palau

“És una temporada tranquil·la, de gaudir. Del futur, no saps mai què pot arribar”, diu l’exentrenadora de l’Uni

“Tenia ganes de tornar a un món que m’estimo i gaudir-ne. Recuperar les sensacions no té preu”

De liderar la política esportiva del país a tornar a les arrels. Anna Caula, l’entrenadora que va dur a l’elit l’Uni Girona i que hi va viure les primeres grans experiències –sis temporades completes al primer equip (2008-2014), després d’unes quantes a la base–, s’ha integrat al cos tècnic de l’equip infantil femení (U13) del Bàsquet Girona-Uni Laia Palau. Allunyada del primer pla polític, al qual anys enrere no s’hauria imaginat entrar, l’exsecretària general de l’Esport gaudeix plenament del retorn a les pistes, en un equip en què pot combinar el vessant esportiu amb el pedagògic: “Amb 13 anys, són esponges d’absorbir coneixements.”

Anna Caula va deixar la banqueta de l’Uni el 2014, un any abans d’entrar al Parlament com a diputada de Junts pel Sí. “En l’esport d’elit, acabes sent professional d’una cosa que t’agrada molt. Quan ho vaig deixar, era impossible veure un partit sense que el cervell analitzés; havia perdut la capacitat de gaudir per gaudir. Em va costar uns anys veure bàsquet i gaudir-ne sense anar més enllà.” Gaudir és el verb que més utilitza per expressar què sent tornant a la pista. “Tenia ganes de tornar, però sense l’exigència d’un equip d’elit. Una temporada tranquil·la, per gaudir. Tornar a un món que m’estimo i gaudir-ne. Recuperar aquestes sensacions no té preu.” I més endavant, tornaria a una banqueta a l’elit? “Ja veurem què passa. No saps mai què pot arribar.”

Anna Caula torna al seu Uni. “És una gran família, és la meva gent. Tornar a coincidir amb en Pere, en Roberto, la Laia... No aterres a un lloc que desconeguis.” La gironina té ganes de seguir més de prop l’equip que dirigeix Roberto Íñiguez, i és optimista: “Tenim un equip que competeix per estar sempre entre els millors, tot i que els últims anys s’ha complicat per la competència, però també ho fa més interessant. L’Uni ha començat amb molt bon peu. Ara el repte és acabar de reforçar el joc interior, però les sensacions són bones.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)