ACB

El Girona aixeca 18 punts en contra però falla quan tenia l’UCAM Múrcia a la lona (75-82)

El Bàsquet Girona, el cuer de l’ACB, no ha pogut culminar una gran reacció d’orgull quan perdia de 18 punts en el tercer quart (38-51) i s’ha arribat a posar per davant per 68-64 en el darrer, i ha perdut a Fontajau contra l’UCAM Múrcia (75-82), el vigent subcampió de l’ACB, el quart partit en cinc jornades i el tercer seguit. Amb Sito Alonso desqualificat i Fontajau embogit en plena jornada de les Fires de Sant Narcís, l’equip de Fotis Katiskaris no ha tingut encert en atac en el moment decisiu i ha deixat escapar viu a un gran rival quan estava desorientat. L’UCAM Múrcia suma el tercer triomf del curs, el primer a fora, i trenca una estadística negativa de 8 anys sense vèncer a Girona. Iroegbu, que s’ha despertat tard, ha estat amb 14 punts –3 assistències i 3 rebots–el màxim anotador local, tot i que els jugadors clau quan anaven maldades, amb inicis esperpèntics del segon i el tercer quarts, i el -30 del Granada planava sobre Fontajau, han estat Guillem Ferrando (12 punts i 3 assistències) i Juan Fernández (11 punts, 5 rebots i 14 de valoració), que han capgirat la dinàmica del partit. Els més valorats del Girona han estat Iroegbu (17) i Sibande (17, amb 11 punts, 5 rebots i 3 assistències). Per part visitant el botxí ha estat Hakanson, amb 20 punts, 3 rebots, 5 assistències i 29 de valoració i una gran influència en el moment clau del partit. Tampoc ha fet curt l’exPenya Birgander, amb 12 punts i 11 rebots i 22 de valoració.

No havien passat ni 4 minuts i el Girona, tou, pressionat i desencertat, ja s’havia hipotecat amb 7 punts de desavantatge (5-12), amb el base visitant Dylan Ennis fent i desfent com volia aprofitant la condescendència de la defensa local. La sagnia no s’ha aturat: 7-17, amb 2 punts de Roland Kurucs, amo sota la cistella, i totes les alarmes enceses. El triple de Sibande (10-17) ha estat providencial i ha iniciat una reacció meteòrica dels de Katsikaris: 8-0 amb un triple de Ferrando, que quan ha entrat en escena ha canviat la fesomia de l’atac, i una esmaixada del potent Nnaji rematant una assistència perfecta de Ferrando (15-17). La intimidació de Nnaji, la baixada de rendiment dels visitants sense Ennis en pista –8 punts en el primer quart–i el tercer triple gironí anotat pel desaparegut Iroegbu quan l’equip havia fallat els dos primers, han permès que s’arribés amb un ajustat i esperançador 20-21 al final del primer quart quan pocs minuts abans semblava que el món s’enfonsés.

El Girona s’ha quedat clavat en els 20 punts durant més de 5 minuts –5:12, concretament, fins que Juan Fernández ha anotat un tir lliure–i l’UCAM, que també ha entrat en el ball de perdre pilotes –9 els locals en els dos primes quarts i 8 els murcians–, ha anat fent feina. Sense fer es de l’altra dijous ha clavat un parcial d’1-7 (21-28), que s’ha eixamplat fins a l’1-9 (21-30) amb una cistella de Birgander. Brodziansky ha establert la màxima diferència (21-32). Ferrando, el millor jugador local en el primer temps, ha hagut de tornar a sortir al rescat amb un triple centrat (24-32). A pesar d’una antiesportiva a Brodziansky per una acció sobre l’actiu Juan Fernández, que ha tornat a fallar un tir lliure, el conjunt de Sito Alonso ha encadenat de nou una sèrie d’accions positives (27-39), amb un triple d’Ennis i una de dos de Hakanson. Encara bo, que dos tirs lliures de Ferrando i un triple de caràcter de Fjellerup, celebrat amb ràbia, el seu primer del curs, ha deixat el marcador amb un esperançador (33-40) al descans després d’un escàs 13-19 en el segon quart.

Mal inici de nou

La història negativa s’ha repetit. Un 0-6 pels visitants de sortida i el girona ennuegat en atac davant del mur defensiu rival. Temps de Katsikaris (33-46). L’entrada en acció de Ferrando no ha pogut frenar aquest cop l’hemorràgia. El 0-11, amb un triple de Hakanson absolutament alliberat i una de dos de Birgander, ha fet mal de veritat (33-51). Fjellerup, amb dos tirs lliures ha anotat per fi després de més de 5 minuts de sequera, una travessia pel desert que ha deixat el partit molt hipotecat. Fjellerup ha fet el seu segon triple (38-51) i Durham també s’ha estrenat des de 6,75 m (41-55). Amb orgull, el Girona ha reaccionat i s’ha acostat (47-58) amb una cistella de Sibande. Un tir lliure de Fernández ha posat al Girona a deu punts (48-58) a 29 segons del final però en la lluita pel rebot Fjellerup ha fet falta i Radovic ha disposat de dos tirs lliures que ha anotat (48-60). Fernández ha forçat la falta i ha anotat, ara sí, els dos tirs –l’equip duia 15/20– i s’ha arribat al darrer parcial amb un 50-60 encara bo ateses les circumstàncies. El Girona ha apujat el seu nivell energètic i ha entrat en el partit.

Gran inici

Iroegbu i Fernández, vital, carregant el rebot en atac, han fet esclatar Fontajau (56-62). I Sibande, amb una esmaixada estratosfèrica a la cara de Birgander, ha fet embogir l’afició (60-62). Temps de Sito Alonso. Antiesportiva revisada a Ennis per impactar a la cara de Fernández, que estava en tots els balls. Dos tirs lliures de Susinskas: 62-62 a 7:01 del final. Falta a Iroegbu en el triple. Tres tirs. Alonso entra en còlera i els àrbitres l’envien a la dutxa. Cinc tirs. El Girona duia un 12-2 en el quart i l’ha eixamplat fins al 18-4 (68-64). Quedava molta pedra per picar.

Però Durham ha fallat dos tirs seguits de cinc metres i Brodziansky ha posat de nou a l’equip murcià per davant (68-69). El Girona tornava a estar ennuegat en atac i l’UCAM Múrcia s’havia refet. Birgander ha eixamplat el marge segellant un 0-7 (68-71) i Hakanson ha clavat el 0-9: 68-73 a 2:30. Temps del Girona. Ferrando ha anotat (70-74) però Hakanson ha sentenciat amb un triple (70-77) i el Girona ja no ha tingut temps per redreçar la situació (75-82). A 9 segons del final, Fernández ha clavat un cop de colze innecessari sobre Kurucs que li ha costat la desqualificació.