Lliga femenina

Lligades pel calendari i exigides per la competició

Bàsquet. Lliga Femenina. Cinc components de l’Spar Girona marxaran amb les seves seleccions absolutes durant l’aturada per les finestres FIBA

La Lliga Feme­nina s’atura aquest diven­dres després de la jor­nada uni­fi­cada. Un res­pir que per­metrà a mol­tes juga­do­res uns dies de des­cans per enca­rar el tram final de la com­pe­tició, però aquest no serà un des­cans uni­tari. En el cas de l’Spar Girona són cinc les juga­do­res que tenen com­pro­mi­sos amb la seva selecció de 5x5 o 3x3. En el pri­mer cas, Boris­lava Hris­tova (Bulgària), Mamig­nan Touré (França) i Klara Lund­quist (Suècia) dis­pu­ten els dos dar­rers par­tits de clas­si­fi­cació per a l’Euro­peu d’aquest estiu. Les sue­ques tenen la clas­si­fi­cació matemàtica després d’haver gua­nyat els qua­tre com­pro­mi­sos pre­vis, men­tre que les búlga­res no poden fallar si volen tenir pos­si­bi­li­tats. Les fran­ce­ses també tenen el bit­llet encar­ri­lat després d’haver gua­nyat els qua­tre pri­mers com­pro­mi­sos.

El 3x3 no s’atura

Pel que fa al 3x3, Marta Cane­lla i San­dra Ygue­ra­vide mar­xa­ran a la con­cen­tració de Gua­da­la­jara del 4 al 8 de febrer. Enguany han estat 12 les con­vo­ca­des per la Fede­ració Espa­nyola per pre­pa­rar el calen­dari d’aquesta dis­ci­plina que creix per moments. Cal recor­dar que el 3x3 compta amb un equip tècnic far­cit de cata­la­nes: Anna Junye (selec­ci­o­na­dora) Núria Martínez (entre­na­dora) i Beti Orden (fisi­o­te­ra­peuta).

Espa­nya dis­pu­tarà tres tor­ne­jos FIBA 3x3 aquest 2025 a banda del cir­cuit Women’s Series: la copa de Cam­pi­ons de Tailàndia (14 al 16 de març), el mun­dial de Mongòlia (23 al 29 de juny)i l’Euro­peu de Dina­marca (5 al 7 de setem­bre). Tres rep­tes que les cam­pi­o­nes d’Europa i sub­cam­pi­o­nes olímpi­ques no volen dei­xar esca­par.

El Tour­ma­let del febrer

L’Spar Girona reprendrà la com­pe­tició el 13 de febrer a Fon­ta­jau amb la visita del recent­ment ascen­dit Osés Cons­trucción Ardoi. Tres dies més tard, el 16, rebrà un dels transatlàntics de la com­pe­tició: el València Basket. Un coll del Tour­ma­let que con­ti­nuarà el 19 de febrer amb el par­tit d’anada dels quarts de final, també al pavelló de Fon­ta­jau, con­tra l’Asvel francès. Lluny del res­pir, el 22 de febrer l’equip visi­tarà Sala­manca, i el 27 anirà al país del cos­tat a dis­pu­tar la tor­nada dels quarts de l’Euro­copa. En resum, sis par­tits en pràcti­ca­ment 15 dies. Tot ple­gat, amb una juga­dora menys en la rotació de l’equip després de la sor­tida de l’eslo­vaca Ivana Jakub­cová i també en espera de saber com es resol el cas de la inte­rior ame­ri­cana Natasha Mack.

Chloe Bibby, la pedra angular

La jugadora australiana s’ha convertit, sens dubte, en la revelació de l’equip gironí. En el seu primer any a LF Endesa –el segon com a professional– l’alera pivot és la màxima anotadora de l’Spar Girona amb 18,7 punts i 20,6 de valoració mitjana. De fet, la jugadora ha anotat fins ara una quarta part (336 punts) del total de punts de l’equip fets en la competició estatal (1.440). L’atleta és també qui té el millor percentatge d’encert exterior (46%) i la màxima rebotejadora, ja que captura un de cada cinc rebots de l’equip. Un ball de xifres que l’han fet pujar al podi com la segona jugadora més ben valorada de la lliga darrere de Mariam Coulibaly (Joventut), que té una valoració mitjana de 30,17 crèdits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)