Més bàsquet

BÀSQUET / REGAL BARÇA-LAKERS

Pau Gasol, de més a menys

El pivot dels Lakers comença aclamat i fent feina en atac, però acaba el partit esgotat

L'últim capítol de la tornada a Barcelona de Pau no va ser com hauria desitjat. El pivot de Sant Boi va veure com el seu Barça superava els Lakers, sense que ell ho pogués evitar. Al pivot, encara lluny de la plenitud física, se li va fer llarg el partit i va acabar rebentat després d'estar més de 35 minuts a la pista del Sant Jordi.

De tot.

L'ambient el venerava –ell va ser el més aclamat en les presentacions, juntament amb Bryant– i a Pau els seus companys el van voler fer partícip del joc ja d'entrada. Tots els atacs, o gairebé, passaven per les seves mans i es va convertir en la principal via de producció groga. A banda de ser efectiu, va tardar ben poc a carregar Vázquez amb dues faltes i enviar-lo a la banqueta. Va rellevar-lo Ndong i, tot i les dificultats que li creaven els braços llargs del senegalès, no va parar de sumar. Això sí, sobretot amb pilotes doblades per Fisher. La seva incidència en el joc va perdre pes en el tram final de parcial, quan el cansament ja li pesava; Phil Jackson, però, no el va fer seure fins a final de període.

Sense ell –ni tampoc la resta de titulars al parquet–, el joc dels Lakers va perdre densitat i, quan va tornar a 5:39 de la mitja part, els blaugrana ja havien anivellat, amb treball de formiga, el duel (30-30). A Pau li va costar tornar a ficar-se a to i Vázquez li guanyava les accions. Fins i tot, li va clavar un tap. Per això, va agrair que els àrbitres traguessin d'òrbita el pivot gallec, amb una rigorosa tercera falta. Aquí –i en altres accions–, es va apreciar la sobreprotecció a Pau, guanyada amb el seu recorregut en la lliga, tot sigui dit.

El descans llarg li va anar de primera per recarregar energies, i va encetar el tercer parcial amb una falta forçada –i dos tirs lliures fets– i un tap posat. La seva aportació no va tenir prou continuïtat, va fallar tirs (alguns de còmodes) i va cedir protagonisme a Kobe quan aquest va agafar el timó. Això sí, va treure's un 2+1 espectacular davant Ndong en els últims segons del tercer parcial, quan el Barça ja començava a inquietar (68-67).

Va tenir sis minuts de repòs, abans de tornar a sortir per ajudar a una remuntada en la segona part del darrer període. Va ajudar en el rebot, però aquí la responsabilitat era de Kobe. I ahir, l'escorta no estava fi.

QUART A QUART

Primer quart
Punts
13 Tirs de 2
5/10 Tirs lliures
3/4 Rebots
2 Assistències
- Taps
- Minuts
12:00
Segon quart
Punts
3 Tirs de 2
1/3 Tirs lliures
1/2 Rebots
3 Assistències
1 Taps
- Minuts
5:39
Tercer quart
Punts
6 Tirs de 2
1/7 Tirs lliures
4/5 Rebots
1 Assistències
1 Taps
1 Minuts
12:00
Últim quart
Punts
3 Tirs de 2
0/1 Tirs lliures
3/4 Rebots
4 Assistències
- Taps
- Minuts
6:00
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)