Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Una distància sideral

El Barça passa per sobre d'un Menorca que signa la quarta pitjor anotació de la lliga ACB

Als d'Olmos se'ls fa de nit contra la defensa blaugrana; el 112 a 19 de valoració ho diu tot

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL REGAL BARÇA
«Hem fet un partit bastant complet, gairebé perfecte en defensa; en atac no hem tingut bons percentatges de triple bona part del partit, però hem estat seriosos, amb una bona circulació de pilota i velocitat en la transició»
«Aquest any estem tenim maldecaps amb les lesions»
«No estàvem pas malalts»
«Ricky està treballant molt bé en el dia a dia; no hi ha debat»
Paco Olmos
ENTRENADOR DEL MENORCA
«Som conscients del que som, però aquest resultat fa mal i estem dolguts; aquest partit, però, no ens ha d'enfonsar»

Les diverses realitats que conviuen en l'ACB van quedar del tot reflectides ahir en la visita del Menorca al Palau. El Regal Barça i el Menorca transiten en realitats ben diferents, i separades per un abisme que provoquen escenaris com el d'ahir. De partit, la veritat, no n'hi va haver, i des del salt inicial va quedar clar que l'accident del dia del CAI no tindria continuïtat. El Barça, amb la lliçó apresa, va sortir endollat des de la primera pilota i no va donar opció a un Menorca empetitit que juga una altra lliga. Això sí, com reconeixia al final el tècnic Paco Olmos, el resultat final és dels que fa mal. Inoperant davant el físic i el talent blaugrana, el Menorca va ser una joguina trencada, inoperant en atac i signant una anotació paupèrrima. Els 44 punts són la quarta pitjor anotació de la història de l'ACB (el rècord negatiu el té el Lagun Aro, que l'any passat va fer 39 punts contra el Valladolid). A més, són el rècord defensiu dels blaugrana en l'ACB. La diferència de valoració (112 a 19) fa explícita la diferència que va existir damunt del parquet. I més si tenim en compte que d'aquests 19, 16 els va sumar un sol jugador: Jakim Donaldson. El nord-americà (7/9 tirs) va ser l'oasi, ja que la resta dels seus companys van signar un increïble 11/51 en tirs de camp (2/14 triples). Paco Olmos ho va intentar tot, fins i tot diverses defenses en zona, però no va tenir res a fer. I més quan el Barça, en el segon temps, es va entonar des dels 6m75 (5/18 fins al descans i 6/10 després de la represa). Això i les constants recuperacions de pilota (amb el consegüent bàsquet fàcil al contraatac) van convertir la segona part en un autèntic monòleg (la màxima diferència va ser de 42 punts, 84-42). El partit, però, ja havia quedat trencat en el primer quart (25-13). Contra un equip petit, i encara sense acabar d'afinar la punteria des de fora, van ser Ndong i Lorbek els que van obrir la primera via d'aigua en la línia de flotació menorquina (14-5). I això que Pascual (que va repartir els minuts amb precisió matemàtica) havia deixat fora del cinc inicial pesos pesants com ara Navarro i Ricky. Quan va entrar els dos, i també ho va fer Morris (inspiradíssim amb 10 punts sense error i 5 rebots fins que es va lesionar) el partit es va acabar. Parcial de 13-3 en cinc minuts i 22 punts d'avantatge (38-16). I tot plegat, fallant vuit triples seguits. La passivitat defensiva dels menorquins, però, era enrojolant. Només un petit descans va permetre als d'Olmos maquillar la desfeta, amb un 0-9 rubricat per un triple de Servera des del mig del camp (42-27). Després de la represa, però, la sortida blaugrana va ser demolidora. Amb Mickeal i Navarro a ple rendiment, i retrobant l'encert exterior contra la zona, el Barça va clavar un parcial de 27-8 que ja va deixar grogui un Menorca a qui se li va fer de nit contra la defensa blaugrana (17 punts en 20 minuts).

No es descarta fitxar un relleu per Basile

La mala notícia del matx van ser les lesions de Morris i Perovic. El nord-americà, que estava excel·lint, va haver de marxar a 1:22 del descans en rebre un fort cop al maluc i a la zona lumbar que va fer que no tornés al partit. Pel altra banda, Perovic tampoc no va acabar perquè en el tram final es va torçar el turmell (abans també li havien posat tres punts de sutura a la barbeta). A tots dos se'ls faran proves. D'altra banda, el Barça estudiarà en els pròxims dies si fitxa un relleu per a Basile, baixa tres mesos. «Estem tristos; la seva baixa ens fa mal perquè és un jugador de valors, un referent de moltes coses», va explicar Pascual, que es reunirà amb Joan Creus per analitzar la llarga absència de l'italià.