Més bàsquet

No s'hi posa per poc

Eurolliga. Henry Domercant, el pal de paller del rival del Barça Regal avui, diu que l'Unics aspira a ser campió en totes les competicions

A punt de fer 31 anys, amb un passaport bosnià a la butxaca, havent-se quedat quatre cops a un pas de la final a quatre i amb un historial que inclou equips de pedigrí com l'Efes, l'Olimpiacòs o el Montepaschi, si te'n vas a la frontera siberiana per jugar amb l'Unics no hauria de ser només per diners. Henry Domercant, l'estrella de l'equip rus, va canviar una ciutat de postal (Sant Petersburg) per la inhòspita Kazan per afegir-se al perímetre d'Evgeni Paxutin, al costat de valors contrastats com ara Lynn Greer, Terrell Lyday o Kelly McCarty. Avui tindrà al davant la bateria d'exteriors blaugrana, amb Navarro, Eidson, Mickeal o Ingles. “Tots els jugadors del Barça són bons. Navarro és un gran jugador amb molta experiència”, diu.

Domercant, després d'un any d'absència de l'Eurolliga, mostra la màxima ambició: “Volem ser campions en totes les competicions. Tenim un equip amb molts jugadors experimentats a Europa i un entrenador que ens prepara molt bé per als partits. Potser ens falta haver jugat junts més temps. Alguns equips tenen plantilles que han jugat juntes molts anys, però nosaltres tenim molts jugadors nous aquesta temporada a Kazan.” No vol apostar per un candidat al títol –“és massa aviat encara”–, ni tan sols pel CSKA, l'equip que encapçala tots els pronòstics: “És un gran equip, està jugant molt bé i sens dubte que està entre els millors.”

El partit per creure-s'ho

L'Unics arriba al partit contra el Barça després d'haver-se estrenat amb derrota a casa contra el Montepaschi i d'haver sumat el primer triomf a la pista del Galatasaray. “Crec que podem guanyar el Barça. Tenim qualitats per guanyar qualsevol equip d'Europa si juguem junts i som durs i llestos. Però hem de respectar el Barça perquè és un rival fort amb jugadors de molt de talent, i per tot el que ha guanyat i aconseguit.”

No vol jutjar si el Barça és millor equip aquest any que el passat: “L'any passat era un gran equip i ara també ho és, però només el temps dirà quina plantilla és millor.” Domercant no va jugar mai en l'NBA, tot i que confessa que de petit somiava fer-ho amb els Bulls. Aquesta tardor la connexió NBA-Eurolliga és més viva que mai, a conseqüència del locaut. L'escorta veu bé que hi hagi clubs que aprofitin el locaut per reforçar-se i no creu que sigui un error: “Els clubs han de fitxar els millors jugadors que puguin en cada moment.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)