Més bàsquet

Partit reivindicatiu de Pau Gasol a Boston

NBA. El català, fora de l'All-Star per primer cop en quatre anys, va forçar la pròrroga amb un cop de dits i va fer un tap a Ray Allen en el tir final

Poc després de quedar fora de l'All-Star –l'havia disputat les últimes tres edicions–, Pau Gasol va aprofitar la visita al TD Garden per reivindicar el seu estatus en la lliga. Aliè a tots els rumors de traspàs que l'estan assetjant –i ho continuaran fent fins al proper 15 de març, data límit per fer traspassos en l'NBA; l'últim, un intercanvi amb els Rockets, amb Kyle Lowry com a moneda de canvi–, el pivot va segellar una victòria valuosa per als Lakers amb un tap a Allen en l'últim sospir de la pròrroga. És el sisè triomf de l'equip groc a Boston en les darreres set visites.

No va ser un partit lluït ni amb inspiració en atac –tots dos equips van acabar amb 39% en tirs de camp–, però el classicisme del Celtics-Lakers sempre injecta una aurèola diferent per la seva rivalitat. La jerarquia de Pau i la resta dels seus a la zona –55 rebots a 45– va compensar el dia negat dels de Mike Brown en el triple (1/15). Va ser precisament un cop de dits sobre un tir de Kobe del de Sant Boi a 9 segons del final el que va portar a la pròrroga. I ja allà, després de no tancar el rebot, va aconseguir, en un segon esforç, fer un tap a Ray Allen en un tir per guanyar. Pau va acabar l'actuació amb 25 punts (12/20 en tirs) i 14 rebots. També Bynum va brillar (16 i 17) i, és clar, el de sempre, Kobe (27). Més enllà d'això, el retorn de Steve Blake després de 13 partits per lesió va ser molt ben rebuda per un equip que està patint en la posició de base.

En els Celtics, van destacar Allen, amb 22 punts i 9/20 tirs de camp, i Pierce, que es va tornar a acostar al triple doble (18, 9 rebots i 7 assistències). Garnett va firmar dobles figures (12 i 12), però va acabar amb un nefast 6/23 en tirs.

Rudy no millora

Sense el lesionat Gallinari, l'escorta va ser titular per primer cop, però no va poder impedir la cinquena derrota seguida dels Nuggets. Rudy va estar discret, aportant 9 punts (4/13 tirs) i 5 assistències en 37 minuts. Els de Denver van veure's incapaços d'aturar Stephen Curry, amb 36 punts amb 13/17 llançaments.

Igual de contundent va ser el festival, però en taps, de Serge Ibaka. En va col·locar 10 a Sacramento –ja ho havia fet dies abans contra els Mavs–, a banda de fer 6 punts i agafar 9 rebots. No n'hi va haver prou amb això, ni amb els 60 punts entre Westbrook i Durant perquè els Thunder derrotessin els Kings. Els d'Oklahoma City tenen 20-6, i són el segon balanç, rere els Bulls (22-6).

Celtics - Lakers
87 - 88
Nuggets - Warriors
101 - 109
Suns - Rockets
89 - 96
Kings - Thunder
106 - 101
10
taps
va fer Ibaka contra els Kings. N'acredita 3 de mitjana aquest curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)