ACB

En estat de gràcia

Copa. Xavi Rabaseda va demostrar que l'últim bon partit de la lliga a Badalona no va ser cap casualitat

Si fa una setmana li haguessin dit a Xavi Rabaseda que l'afició blaugrana l'ovacionaria amb crits de “MVP, MVP” durant la disputa de la copa amb un Palau Sant Jordi gairebé ple –hi havia 14.500 espectadors oficialment– segur que no s'ho hagués cregut. El jugador de Ripoll va tornar a fer un partit brillant només quatre dies després d'haver exhibit la seva millor actuació de la temporada al Pavelló Olímpic de Badalona (14 punts, 3/3 triples i 16 de valoració).

Ahir, en el primer matx de la competició i contra el Lucentum va ser el jugador clau perquè l'equip blaugrana obrís un forat en la línia de flotació dels alacantins a partir del segon període. Dos triples seguits (25-15 a 7:35 del descans) i un altre després d'un de Lorbek (33-17) van situar l'aler del Barça com el jugador del partit en aquell moment. “Jo només intento ajudar l'equip i seguir així. El que va passar a Badalona i el que ha passat avui és fruit del treball constant de tota la temporada”, va dir en relació amb les seves dues últimes bones actuacions. Les lloances li van arribar, fins i tot, del seu tècnic, Xavi Pascual: “Crec que Xavi [Rabaseda] és un jugador més complet que Basile, perquè és capaç de defensar molt bé però després en atac pot aportar moltes coses diferents.” L'aler, però, també va voler destacar la dificultat del partit de semifinals contra el Caja Laboral tot recordant la derrota en la lliga ACB: “Esperem sortir més tensos i amb més ambició que com vam fer a Vitòria. Aleshores no ho vam fer i vam perdre.”

PREMI AL TREBALL

“El que va passar a Badalona i el que ha passat aquí és fruit del treball constant”
8
Taps
va fer el Barça Regal (tres Ndong, dos Lorbek, dos Fran Vázquez i un Sada). Igualen el sostre en un partit de copa.
15
Partits.
Són els que el Barça Regal ha deixat el rival en menys de 60 punts aquesta temporada. N'ha jugat 35 entre ACB, copa i Eurolliga.
7
Victòries.
Erazem Lorbek ha guanyat els set partits que ha disputat en la copa, entre les edicions del 2010, 2011 i l'actual.
3
Rebots.
La febre va afeblir Kaloian Ivanov, que només en la 2a jornada, contra el Cajasol, n'havia agafat menys (2). N'acredita 8.5.
20,5
Punts.
És la diferència mitjana de les últimes sis victòries del Barça Regal, comptant el duel d'ahir, dos d'Eurolliga i tres d'ACB.
11
Triples
acreditava de mitjana l'Alacant en els últims cinc partits. Ahir, va acabar amb 2/17, la pitjor marca d'aquest curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)