FEB

WNBA

Exemple d'autoconfiança

Sílvia Domínguez, bicampiona d'Eurolliga, fitxa pel Seattle Storm de l'NBA femenina després de sentir tota la vida que, amb la seva alçada, no es podia dedicar al bàsquet

Fa deu dies que l'espera per viatjar als Estats Units

“És el culpable que ara estigui aquí”, exposa la base

S'entrena al pavelló del Pla de la Concòrdia del seu Montgat natal esperant el visat que li ha de permetre aterrar a l'NBA femenina. Fa deu dies que ho espera i la lliga nord-americana comença divendres. L'espera se li fa eterna, però no està sola. Està acompanyada del seu germà Jordi, el veritable culpable que la Sílvia jugui a bàsquet. És la Sílvia Domínguez, una montgatina sorgida del planter internacional que és l'escola Mireia –d'allà hi han sorgit, per exemple, Ingrid Pons, Laura Antoja i Ferran Martínez– i que acaba de fitxar per les Seattle Storm.

Els somnis a vegades es fan realitat, explica la base: “Recordo quan jugava amb el meu germà al pati de casa, sempre parlàvem de bàsquet i de l'NBA. Ell en va ser el culpable, perquè si hagués fet tennis o futbol jo també l'hauria seguit.” En Jordi també és conegut perquè presenta a Gol TV les jornades de futbol cada diumenge: “Estic vivint el meu somni frustrat, que és el bàsquet, a través de la meva germana. El que he après és a lluitar sempre al màxim com a lema de la vida.” I no és estrany, perquè la Sílvia no ho ha tingut gens fàcil. La frase que més havia sentit és que, amb la seva alçada (1m65) no es podia dedicar al bàsquet: “Tenia dues opcions: rendir-me o treballar el doble, i vaig escollir la segona opció.” Només té 25 anys i ja és de les millors jugadores europees. Campiona d'Eurolliga dos anys seguits, campiona d'Europa sub-20 i MVP del torneig, internacional fix... El currículum és inacabable.

Sílvia Domínguez va fer el salt de Montgat al bressol del bàsquet de ben petita i va començar a jugar amb nens al Sant Josep perquè no hi havia equips femenins de la seva edat ni mixtos. Després va jugar al Gitanjali, un escola amb tradició històrica en el bàsquet de base de l'Estat, en la qual va coincidir amb Anna Cruz, jugadora internacional del Rivas Ecópolis. Les dues van passar a l'Universitari, l'antic UB Barça. Després va anar a l'Estudiantes de Madrid (2004-2006) abans d'arribar a Salamanca i fer eclosió. Aquest estiu va fer el salt a València: “El Ros és un equip molt professional, ambiciós i amb grans jugadores. N'estic contentíssima.”

Queralt Casas, l'altra WNBA

No és l'única catalana que ha estat en el punt de mira dels equips nord-americans. Queralt Casas està fent la pretemporada amb les Minnesota Lynx, les vigents campiones. Allà, Ricky Rubio li ha donat un cop de mà per adaptar-se i també amb l'idioma. La base de Bescanó, que ha jugat en el Mann Filter, fins i tot va anotar dos punts en el primer amistós contra Connecticut.

2
Eurolligues
femenines té Sílvia Domínguez defensant la samarreta del Perfumerías Avenida l'any passat i amb el Ros Casares aquesta temporada.
2
companyes
en el Ros Casares, Ann Wauters i Lauren Jackson –s'incorporarà després dels Jocs Olímpics–, formen part també de la franquícia de Seattle Storm de la WNBA.
1m65
d'alçada.
És de les jugadores més baixetes de la Lliga Femenina i de la lliga nord-americana.
3
jugadores
han sortit del bàsquet de l'escola Mireia de Montgat: Ingrid Pons, Laura Antoja i Sílvia Domínguez. En homes, Ferran Martínez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)