FCBQ

Andorra podria ser seu de la Lliga Catalana ACB

Lliga Catalana. Tornaria a disputar la competició –ho va fer quatre anys– amb els equips ACB després de 18 anys de no ser-hi

El Morabanc Andorra vol tornar amb força a la màxima categoria del bàsquet estatal. És per això que, com a premi als seus aficionats i com a reconeixement al seu èxit, la Lliga Catalana d'aquest any es podria disputar al reformat pavelló del Principat andorrà. Aquesta decisió no és oficial però dissabte, al sopar que farà la Federació Catalana en la Festa del Bàsquet, se'n podrien donar alguns detalls i saber les intencions del club perquè es pugui disputar a Andorra la Lliga Catalana ACB. El Festina Andorra, denominació que tenia en la seva anterior etapa a l'ACB, va estar quatre cursos en la màxima categoria estatal, del 1992 al 1996. En aquests quatre anys ja va disputar la Lliga Catalana en les diferents edicions però cap de les finals disputades al Nou Congost de Manresa, a Fontajau de Girona, al Palau d'Esports de Barcelona i al Serrallo de Tarragona. Fins ara, però, és un dels pocs equips que no ha guanyat el trofeu, com també li va passar, per exemple, al Granollers. Els títols estan repartits entre el Barça (17), el Joventut (11), el Manresa, el Girona i el Lleida, amb dos cadascun.

Campió del 2010 en LEB Plata

X.B.

El River Andorra ja ha enlairat el títol de la Lliga Catalana, però va ser en categoria LEB Plata. Va ser en l'edició del 2010, quan va superar l'ADT Tarragona a la final (83-72) després de guanyar en les semifinals el Barça B (59-48 en el partit de tornada i 49-58 en el partit d'anada). La final es va disputar precisament al Principat d'Andorra en un partit en què va destacar Johnson, que va anotar 20 punts i va atrapar 8 rebots, juntament amb Andreu Matalí (15+4). Aquell equip ja l'entrenava l'actual tècnic andorrà, Joan Peñarroya, que intentarà repetir títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)