FEB

El CB Cellera, sense EBA

FEB. La negativa de la comissió delegada a ampliar el grup C de 14 a 16 equips li ha tancat les portes, passi el que passi amb el Collblanc i el CBT

El CB Cellera ha escollit un mal estiu per fer el salt de territorial a EBA. Hi ha hagut més peticions que mai (18) i, sense drets esportius i venint de la categoria més baixa de tots els aspirants, era l'últim de la fila. En tot cas, una ampliació del grup C (de 14 a 16 equips) i l'ascens d'algun català –el cas del Collblanc o el CBT– li haguessin obert de bat a bat les portes de la categoria estatal.

Però la comissió delegada de la FEB va optar ahir per no tocar res i deixar la categoria com fixa la normativa, amb 14 equips. Això ja fa inviable que el Cellera tregui el cap a EBA facin el que facin els que volen pujar. A l'equip selvatà, però li interessaria que hi hagi ascensos a LEB Plata per veure si l'efecte dominó que generin els situa a copa Catalunya. Dimarts, el club va comprar una plaça a primera catalana, i està ara a l'expectativa. De la seva part, sí que estan confirmats el Salt i el Quart.

La Plata, molt oberta

De les 16 places que marca la normativa de LEB Plata pel curs 2014/15, ara tan sols n'hi ha sis que ja estan assignades. Aquesta falta de rigorositat dels clubs ha jugat a favor del Collblanc i el CBT –el Sant Nicolau ja ha desistit de pujar–, que encara no tenien la documentació a punt. La FEB va concedir ahir una pròrroga fins al 21 de juliol perquè els equips de la categoria –i també Or, EBA i Lliga Femenina– puguin acabar de reunir els requisits que s'exigeixen. El Collblanc fa temps que hi treballa i, en aquest sentit, només li falta portar l'aval i complirà. A Tarragona, no s'ha presentat res, més enllà de les bones intencions. Serà el moment ara de posar fil a l'agulla. La FEB intueix que, com el CBT, hi pot haver més equips que no han presentat res i ara poden aparèixer. No descarta arribar a setze, si bé amb catorze ja es conformaria.

Un dubte a LEB Or

Al contrari que altres estius, tan sols queda una vacant a la categoria, que serà per al Corunya o l'Ourense. Ahir no ho tenien a punt i això va permetre que el Navarra, que sí que ho tenia, recuperés els drets esportius –va baixar– i tingués plaça assignada.

Pel que fa a Lliga Femenina, tot fa pensar que es passarà de dotze equips a catorze. Ara per ara, ja n'hi ha tretze de confirmats i falta només que el Ferrol reuneixi la documentació i les garanties econòmiques que li fan falta. L'Uni i el Cadí van complir.

EBA

El Montgat n'ha quedat fora, i el Castelldefels i l'Ademar pujaran si el Collblanc i el CBT acaben entrant a Plata
*LEB Or
Confirmats (13)
Clínicas Rincón, Osca, Oviedo, Burgos, Palència, Valladolid, CB Prat, Força Lleida, Melilla, Clavijo, Breogán, Palma Air Europa i Navarra.
Falta documentació
Corunya i Ourense
*LEB Plata
Confirmats (6)
FC Barcelona B, Marín, Càceres, Amics Castelló, Alacant i Zornotza.
Falta documentació
Àvila, Bàsquet Plà, Fuenlabrada, Guadalajara, Cambados, Collblanc i CB Tarragona.
*EBA
Confirmats (14)
Olivar, Collblanc (*), CB Tarragona (*), Santfeliuenc, Cornellà, L'Hospitalet, JAC Sants, Andorra B, Quart, Salt, Pardinyes, Sant Nicolau, Martorell i Arenys. (*) - Si el Collblanc acabés pujant a LEB Plata, el Castelldefels ocuparia la seva vacant. Si també pugés el CB Tarragona, hi entraria l'Ademar de Badalona. El CB Cellera no té cap possibilitat d'accedir-hi.
*LLIGA FEMENINA
Confirmats (13)
Rivas Ecópolis, Avenida, Gran Canària, Bembibre, Spar Uni Girona, Cadí La Seu, Guipúscoa UPV, Mann-Filter, Conquero, Zamora, Gernika, Promete de Logronyo i Al-Qázeres.
Falta documentació
Universitario Ferrol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)