ACB

La màxima expressió d'equip

Lliga Endesa. El MoraBanc es torna a endur un final a cara o creu en un partit boig gràcies a un treball col·lectiu immens amb cinc jugadors, a més de 16 de valoració i un Navarro estel·lar

Si una cosa té molt mèrit de tot el que ha aconseguit Joan Peñarroya és haver convertit una colla de jugadors en un equip. I ho ha fet en un temps rècord. És cert que pel camí van haver de pagar el peatge de la derrota en l'últim segon contra el Bilbao en la pròrroga, però ahir li va tornar a sortir cara, com el dia del Laboral Kutxa, en un nou final d'infart. En un partit boig, però, els andorrans van saber tenir més confiança per obtenir un triomf de mèrit contra un Gran Canària que continua enfonsat tot i la plantilla de luxe que té.

El matx va començar amb igualtat, però amb avantatge per als canaris (7-12). La reacció va arribar amb Gomes i Green, que juntament amb Navarro van liderar un 18-6 que va avançar el MoraBanc (25-18). Però va ser aleshores quan Kendall va agafar les regnes i va liderar una reacció que va donar avantatge als d'Aíto amb un 3-16 inapel·lable. En aquest període, el gironí del Gran Canària Oriol Paulí va anotar la seva primera cistella ACB amb una esmaixada. El marge es va mantenir fins al descans (40-43).

La sortida de vestidors va ser per guardar en una videoteca. Amb Schreiner en mode metralleta (8 punts seguits en dos triples) i el tàndem Trias i Ivanov dins la zona, els de Joan Peñarroya semblava que trencaven el matx amb un parcial de 16-0 (del 38-43 es va passar al 54-43). Els andorrans van deixar els canaris cinc minuts sense fer cap punt i van mantenir aquest marge fins al 62-50. Però va aparèixer Albert Oliver, tot talent i veterania, per clavar tres triples seguits i capgirar la tendència. Un triple seu va dur a l'empat (64-64) i un altre va posar la màxima per als canaris (66-71). Però l'Andorra no es va enfonsar i, amb un gran triple de Navarro, va tornar a empatar a 84. S'entrava en un final d'infart i va ser aquí on un triple de Betinho Gómez i dos tirs lliures de Navarro onze segons abans del final van fer tocar la glòria (89-86). El triple errat per Summers per forçar la pròrroga va desfermar la bogeria en un partit totalment boig.

Tot i que hem tingut una baixada en el joc no hem abaixat els braços com a Manresa, estic molt satisfet d'això
Joan Peñarroya
L'encert en els seus triples en l'últim segon després de defensar bé 23 segons ha estat decisiu; han tingut molta sort
Aíto García Reneses

Sada és baixa

El base del MoraBanc Andorra no va superar les proves i va tornar a ser baixa com va passar fa dues setmanes contra el Laboral Kutxa, fa una setmana contra La Bruixa d'Or Manresa i ahir. El base badaloní arrossega una hèrnia, que també té afectació sobre el nervi. Tot i que l'ha visitat un metge especialista a Barcelona, encara ha de fer repòs i és una incògnita quan arribarà el seu retorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)