ACB

Un port especial massa exigent

Lliga Endesa. Tres triples consecutius de Rudy a quatre minuts del final van tancar el triomf blanc

Ja ho va dir Joan Peñarroya en la prèvia: “Tenim un port de categoria especial.” I al final ho va notar l'Andorra, que va competir fins que tres triples seguits de Rudy Fernández van evitar que es repetís el precedent guanyador de fa dinou anys.

Tot i l'exigència del repte d'altura, els andorrans van presentar de seguida les seves credencials amb un alley oop entre Schreiner i Gomes, que neutralitzava el 0-4 advers de sortida. Una brillant espurna apagada pels tres triples consecutius de Rudy (2) i Rivers, els quals obligaven Peñarroya a aturar el matx davant el 3-13.

Com formigues, a poc a poc els locals van recomençar la feina, però sempre es van trobar la intimidació de Bourousis. El seu compatriota, Bogris, no es va arronsar a la pintura i va impulsar el 17-18 del final del primer quart, que mantenia molt viu el MoraBanc. El desastrós 3/13 blanc en tirs de dos també hi ajudava.

Set triples en 13 minuts

Millor es movia el Madrid a cop de triple. Set en va fer en els primers 13 minuts de partit. Nocioni jugant de 4 i Llull en una sortida intensa (22-29) eren els protagonistes. I també ho era però per lesió Maciulis, que en un bloqueig va tastar la corpulència de Jawai. Els vuit punts seguits d'un sorprenent Mejri mantenien el marge, però l'Andorra va millorar en la seva lectura, amb Ivanov obrint el camp i Jawai intentant fer-se gran a dins després del pick and roll. Els nou punts del búlgar van deixar un resultat obert al descans (36-41), amb un Real Madrid molt castigat per les faltes.

Campazzo apareixia en escena per primer cop després de la represa, en què el duel de pivots grecs es mantenia sota la cistella. Però va ser l'energia i talent de Llull la que va provocar el perillós trencament de més 13 a favor dels blancs (40-53) a la meitat del tercer quart. El desequilibri va ser compensat per la inexplicable decisió de Laso de posar-se en zona i els 11 punts seguits de Schreiner, amb tres triples. La zona amb ajustos dels andorrans sí que va fer mal al rival, que va veure com arribava al darrer quart amb un incert i insuficient 57-60.

La insistència en passades a dins a Jawai i la zona va donar resultats irregulars a l'Andorra i a l'australià, que va patir els centímetres de Mejri. Era per tant Bivià el que amb cinc punts empatava el partit a 62 i mantenia el somni a sis minuts del final. Va ser llavors quan el canell de Rudy va aparèixer per sentenciar amb tres bombes consecutives des de 6,75. Un parcial de 3-13 va evitar el tercer triomf seguit del MoraBanc i la cinquena derrota seguida blanca a domicili.

Ha estat una llàstima tal com estava el pavelló. La gent ha de marxar amb coses positives. Hem de millorar la mentalitat
Nom
Ells tenen molta qualitat i el partit mereixia un altre final. No et pots relaxar, però estic content per l'esforç