ACB

La solució és a casa

Lliga Endesa. Les xifres del MoraBanc i dels rivals en les victòries i en les derrotes andorranes assenyalen el desencert propi com el factor de pes

El mal no va ser tant la derrota contra un rival directe com la manera, la sensació d'inferioritat i impotència que en massa minuts va transmetre l'equip. Angoixats, ostatges d'un excés de responsabilitat, els jugadors van acabar desfigurats i ni l'últim alè d'autoestima va evitar que l'aficionat fes palesa la seva (comprensible) disconformitat.

L'últim partit és el que deixa petja, però els incondicionals del MoraBanc farien bé d'escoltar Joan Peñarroya i mirar enrere, el camí traçat, més enllà del nombre de victòries i derrotes.

L'encert, la inspiració

“Aquest equip ha demostrat que no depèn del rival per tenir possibilitats o per guanyar partits. Depenem del que fem nosaltres”, recordava ahir el tècnic de Terrassa. Cada partit és un món i cada món una història amb un principi, un nus i un desenllaç. Està tot inventat i el deix clàssic ressegueix el bàsquet.

Acostumat a proposar des de la qualitat del jugador, des del talent i l'encert ofensius –així va dominar la LEB les dues últimes temporades–, el MoraBanc, que ha perdut sis partits per cinc o menys punts i que ha guanyat –no s'ha d'oblidar– tres equips que jugaran la copa i un d'Eurolliga, s'ha vist sovint condicionat per la falta de punts en les primeres meitats. No n'ha encaixat però tampoc no n'ha anotat i això, en un conjunt que juga des de les inspiracions, mina enormement la confiança dels jugadors.

Així, la mitjana de punts en arribar al descans en les 15 derrotes ha estat de 32,1 –en set partits ni tan sols en portava 30–, un fet que li ha suposat arribar únicament en dos d'aquests partits amb avantatge en el marcador. És a dir, a jugar a remolc. És una realitat que reforça el que transmeten les xifres de l'equip i dels rivals en les victòries i en les derrotes, números que després de 20 jornades tenen ja prou intensitat.

Es guanyi o es perdi, no hi ha diferències significatives en l'oponent, i on sí s'aprecia el color dels partits és en les estadístiques d'atac del MoraBanc. “Dissabte el Guipúscoa va anotar els primers quatre triples que va tenir i en la mateixa situació nosaltres no ho vam fer. Això ens condiciona i ens porta a jugar des del dubte”, assenyalava Peñarroya.

Aquest equip ha demostrat que no depèn del rival per tenir possibilitats o per guanyar partits. Depenem del que fem nosaltres
El partit de l'altre dia [Guipúscoa] és un accident en la nostra trajectòria. A partir d'aquí, tècnics i jugadors creiem que ho revertirem
Hem de retrobar el ‘feeling', la confiança. Però les confiances no es reforcen parlant, es reforcen treballant
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)