ACB

Ja poden respirar

Lliga Endesa. El MoraBanc lliga la victòria en els tres últims minuts amb Bogdanovic decisiu i obre un forat que hauria de ser suficient per salvar-se

Era la victòria que li faltava, i ja la té. A Múrcia, el MoraBanc Andorra podria haver certificat la permanència a l'ACB perquè, a quatre jornades del final, el seu avantatge respecte als llocs de descens és de tres victòries. Tot i tenir el basket average perdut amb al Fuenlabrada –no així amb La Bruixa d'Or–, guanyant el Sevilla o el Río Natura a casa n'hi hauria d'haver prou.

Malgrat insistir sense efectivitat a subministrar pilotes a Jawai, l'encert des dels 6,75 (cinc triples consecutius sense error i 10-15) va sostenir l'Andorra en el primer quart (15-21). El MoraBanc va estirar l'avantatge (23-34) i Diego Ocampo va haver d'aturar el partit a 4:34 de la mitja part. Després d'una encallada (31-36), Stojanovski i Sada ho van arreglar (34-43).

Tota la connexió amb Jawai que no s'havia trobat d'inici va aparèixer tornant del vestidor: recuperacions, faltes rebudes i anotació per deixar grogui el Múrcia, al qual la superioritat en el rebot no li servia de res perquè en atac no se sentia còmode (42-54). Però el pivot australià es va asseure –havent enviat Lima a la banqueta amb tres faltes–, les rotacions locals (Bamforth, Antelo i Lee) van funcionar i un 16-1 en cinc minuts va capgirar-ho tot (58-55) sense que el temps mort de Peñarroya aturés la sagnia perquè el ritme defensiu era ara dels locals, que negaven la passada interior, tancaven les penetracions i aprofitaven el desencert andorrà des del perímetre.

Muntanya russa

I quan més coll amunt estava el partit, va aparèixer Luka Bogdanovic per anotar 13 punts en l'últim quart (dos triples inclosos). Amb tot, el Múrcia tenia el partit a la mà a 3:45 del final (10-2 i 70-62) però partint de la recuperació i del rebot i sumant de tres en tres el MoraBanc ho va capgirar (0-11 i 70-73, amb un triple de Bogdanovic des de casa seva). I a 11 segons del final una esmaixada de Jawai va tancar el matx.

L'equip ha tingut una reacció molt meritòria quan les sensacions eren que se'ns escapava. Hem tingut caràcter, però també encert
Gaudim de la victòria. Si no haguéssim guanyat, i podria haver passat, hauríem passat una setmana cagadets