ACB

JUAN CARLOS NAVARRO

CAPITÀ DEL FC BARCELONA LASSA

“Vull continuar sent una peça important en el Barça”

“És un tema de tots. El Barça sap com estic i la FEB ha entès que havia de parar perquè ho he passat molt malament”

“Quan no es guanya res sempre es qüestiona tot. El Xavi [Pascual] té molt de crèdit”

Estic renovat. Vam parlar totes les parts implicades, el club, el tècnic i jo mateix, i ho vam veure bé. Em mantindré a l'equip

Com és habitual per aquestes dates els últims anys, Juan Carlos Navarro (Sant Feliu de Llobregat, 13-6-1980) és a Andorra, disfrutant del campus Nike. El capità del Barça Lassa reflexiona sobre l'annus horribilis particular, sense cap títol en l'aspecte col·lectiu i amb problemes físics que li han impedit rendir regularment al màxim nivell. A més, confirma la renovació per una altra temporada després de consensuar-ho amb el club i el tècnic.

Primer de tot, com es troba?
Mentalment, estic pitjor que físicament. La lesió ha evolucionat positivament des del final de la temporada, però tampoc hi ha cap data fixada per estar a punt. No seria bo. S'ha d'anar fent a poc a poc. També és veritat que ara estic una mica més tranquil. He assumit que no aniré a la selecció i que el període de recuperació serà llarg.
S'ha d'oblidar la temporada o se n'ha d'aprendre?
Ha estat un any complicat per a tots i, al final, acabar-lo sense cap títol ho ha accentuat més. Hem d'aprendre la lliçó de cara la temporada que ve. Hem de ser més regulars i sòlids, i és clar, guanyar com sigui també algun títol.
Personalment, ha entrat i sortit de l'equip contínuament pels problemes físics. Mai havia jugat tan poc una temporada.
Si a no guanyar res hi afegeixes que jo físicament he funcionat a dies, la frustració creix. Però no només jo; també hi va haver les lesions de tots els escortes en moments importants de la temporada que ens van fer mal.
Tantes lesions seguides desanimen i fan replantejar-se coses o encara estimulen més?
Hi ha moments de tot. En alguna fase estàs decebut, molt baix d'ànims i ho veus tot negre. I, en d'altres ets més positiu i t'adones que aquests moments et serveixen per aprendre què has de fer o què et va bé per fer prevenció de cara al futur. Lògicament mai pots tenir la certesa que no et lesionaràs més, però a mesura que passa el temps coneixes més el teu cos. Jo hi posaré tot de la meva part perquè la temporada vinent sigui molt bona amb el Barça.
No va a la selecció espanyola per un tema mèdic. Però també hi ha hagut converses i consens amb el Barça?
És un tema de tots. El Barça sap com estic, què ha passat durant la temporada, i la FEB també. La federació sabia que el meu desig era jugar l'europeu, però han entès que porto molts quilòmetres a les cames i els últims mesos ho he passat molt malament. Haig de descansar.
La seva baixa s'afegeix a la de Marc Gasol, Ricky i Calderón. No serà gens fàcil arribar, com a mínim, a la final per assegurar el bitllet als Jocs de Rio.
És cert que hi ha absències, però particularment continuo veient un equip molt potent. Aspira al títol, sens dubte. Serà complicat com sempre, però tinc confiança en aquest grup.
Els de Rio podrien ser els seus cinquens Jocs. Hi pensa?
No, i de moment tampoc m'agrada parlar de Rio perquè no hi estem classificats, i tampoc he pogut anar a la selecció espanyola aquest estiu. No et negaré que seria un objectiu important, però el primer de tot i més important és fer una bona temporada, regular, amb el Barça. Si ho faig, tindré més possibilitats de ser a Rio.
El seu contracte expirava al final de temporada. Com es troba la seva situació?
Estic renovat; tinc contracte per la temporada que ve. Sempre hem de parlar un cop arriba el final de curs, i si totes les parts, el club, l'entrenador i jo mateix, ho veiem bé, continuem. Ja ho vam fer i, per tant, continuaré a l'equip.
Està estipulat que això es parli any a any?
Sí.
Després de perdre la final contra el Madrid (0-3), va dir que feia falta reflexió. Vostè particularment, l'ha feta?
Es pensa molt. Sóc un jugador que, quan perdo, dono moltes voltes a les coses. Fins i tot et diria que massa. I, en aquest cas, tot va ser més frustrant per com es va perdre, contra qui i, particularment, pel fet de veure-ho sense poder ajudar. També és de justícia dir que el Madrid va ser millor i va fer una temporada extraordinària, històrica. Intentarem posar-nos al seu nivell i superar-los l'any vinent.
Com?
Amb una mica de tot: més caràcter, capacitat de concentració en els moments importants, un plantilla potent on encaixin totes les peces. S'ha de treballar moltíssim perquè el Madrid té quatre o cinc jugadors a un nivell màxim, i peces al voltant que els complementen a la perfecció. És un repte.
Des del seu punt de vista, era necessari renovar l'equip?
Al Barça és el que toca quan les coses no van bé. Ara el que cal és que la parcel·la tècnica trobi les peces adequades, amb aquest caràcter que busquem, i es puguin adaptar al més aviat possible. Que el procés no sigui tampoc gaire llarg.
A Xavi Pascual se l'ha qüestionat, fins al punt que hi ha candidats a la presidència del club que han afirmat que en prescindirien. Com ho veu?
Després de temporades com aquesta, en què no es guanya res, es qüestiona tot. A vegades, també es qüestiona quan es guanya. Imagina't [somriu]. Penso que el Xavi fa molts anys que hi és, ha guanyat molts títols i té molt de crèdit. Sé com treballa i com treballen uns altres entrenadors, i estic convençut que està al nivell de portar l'equip i retornar-lo al camí dels èxits.
Com es veu Juan Carlos Navarro la propera temporada, amb un paper principal, com sempre, o assumint-ne un altre?
Si estic bé físicament, els altres equips i els altres jugadors em continuen respectant molt. Això vol dir que sóc un jugador important i el que vull és continuar sent-ho, en el Barça. Em sento amb forces per fer una bona temporada. Després, és clar, i depenent del moment de la temporada, pot ser que hi hagi més o menys minuts. Però, quan jugui, vull ser important. No només anotant, sinó fent jugar la resta.
Hezonja ha marxat a l'NBA, als Magic. Com creu que s'adaptarà als Estats Units, vostè que hi ha jugat?
Ell tenia moltes ganes d'anar-hi i ha estat seleccionat en el número 5 del draft, que és una posició molt alta. Desitjo de tot cor que maduri molt i li vagi molt bé. De fet, n'estic convençut. Per les seves característiques, crec que li serà fàcil jugar-hi i destacar-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)