ACB

GUILLEM VIVES

BASE DEL VALÈNCIA BASKET

“Li dec molt a Carles Duran”

“He jugat per primer cop l'Eurolliga i la copa, i he adquirit experiència per afrontar partits durs, importants”

“Hi ha temps d'assaborir-ho tot, però fa una mica de vertigen”

En Pau [Ribas] és un jugador ‘top' i pot jugar en qualsevol lloc. Té possiblement el millor tir sobre bot del bàsquet europeu

Després de passar per totes les categories, des de mini fins al primer equip, l'estiu passat, Guillem Vives (Barcelona, 16-6-1993) va deixar el Fiatc Joventut per firmar un contracte per tres temporades amb el València. En la primera, i amb un rendiment in crescendo, ha firmat 6,5 punts (61,7% de 2 i 38,9% en triples) i 2,2 assistències en 18 minuts de mitjana. Ha passat pel campus Nike d'Andorra per parlar sobre aquest últim curs i també de la convocatòria per Espanya absoluta i amb possibilitats fermes d'anar a l'europeu.

Ha estat la primera temporada fora del Fiatc Joventut després de tota una vida al club. Com s'ha trobat a València?
La veritat és que molt còmode. He passat per fases irregulars, com és normal en un club que aspira a cotes més altes que el Joventut i té més pressió. Era un canvi radical per a mi, però sempre he tingut la mentalitat de lluitar i treballar per aprofitar l'oportunitat quan m'arribés. I crec que, sobretot, en el play-off, m'he trobat molt a gust.
En quina mesura el va beneficiar el canvi de tècnic, Carles Duran per Velimir Perasovic, a mig curs?
És un entrenador que em coneix a la perfecció ja de l'etapa al Prat, i si bé mai em va posar les coses fàcils, aquest any a València, sí que em va ajudar quan vaig passar-ho malament. Al principi, sobretot, quan m'havia d'adaptar.
És el tècnic que més l'ha marcat en la seva carrera?
Tots t'aporten coses, però és innegable que a ell li dec molt. Saber que firmava per València l'estiu passat com a assistent va ser una alegria. Ell ha cregut sempre en mi i aquesta confiança que he rebut crec que s'ha transformat en tranquil·litat a la pista per poder disfrutar més del meu joc. Ja es va veure sobretot en la semifinal contra el Madrid.
En què creu que ha evolucionat més aquesta última temporada?
Sempre treballes per millorar i, tard o d'hora, els fruits s'han de recollir. Particularment, crec que he adquirit experiència per jugar partits durs, importants. He jugat per primera vegada l'Eurolliga i una copa. Són experiències que segur que em serveixen pel futur perquè ja saps com viure aquests partits, com afrontar els moments difícils a la pista...
Els seus percentatges de tir han millorat molt respecte de l'any anterior. A què ho atribueix?
Lògicament, hi ha treball, però això ho fa tothom. Segurament, aquesta confiança que he adquirit durant la temporada, de tècnics i companys, s'ha traduït en seguretat a l'hora d'afrontar els tirs alliberats o a l'hora d'encarar l'anella. La feina per millorar en aquest aspecte no ha variat respecte d'anys anteriors.
En poc temps, ha passat de jugar a LEB Plata a una convocatòria de la selecció espanyola. Hi ha temps per assaborir-ho tot?
Hi ha temps per assaborir-ho, però sí que és veritat que tot fa una mica de vertigen. Va molt ràpid tot. Fa dos anys i mig, estava disputant el play-off de LEB Plata amb el Prat i ara estic convocat per Espanya, fet que segurament ningú s'esperava. Com diuen els meus pares, no sabem què passarà d'aquí a tres anys. Per tant, a disfrutar-ho tot.
Scariolo va dir que s'enduria a l'europeu tres bases purs. Llull i Sergio Rodríguez són fixos i l'últim lloc se'l disputaran vostè i Quino Colom. Ho té a prop.
No serà fàcil entrar en la llista definitiva. El Quino ha fet una temporada increïble, a un nivell espectacular. Del que es tracta és de disfrutar de l'oportunitat i lluitar al màxim pel lloc. Posar-li tan complicat com sigui possible al Sergio a l'hora de decidir.
No van guanyar cap títol amb el València, però van fer patir el Madrid i, amb 1-1, Harangody va anotar un tir guanyador que, per dècimes, va ser fora de temps. Ha pensat què hagués pogut passar si es posen 2-1 a la semifinal?
Sens dubte, va ser el punt diferencial d'aquella eliminatòria. Ja estàvem celebrant la victòria i, després, ens vam adonar que era fora de temps. I, en la pròrroga, el Madrid va ser millor. Mai no se sabrà què hagués passat amb un 2-1, però se'ns hagués posat molt de cara, amb un quart partit a casa i el Madrid contra les cordes.
Ara toca reconstrucció. Canvi de tècnic –ha arribat Pedro Martínez– i una remodelació important de la plantilla. Com ho veu?
No ho sé dir perquè sóc nou en aquest aspecte. L'estiu passat, es venia de guanyar l'Eurocopa i gairebé tot estava fet. Ara, en canvi, s'entreveuen molts canvis, començant pel tècnic. Però, com diu Rafa Martínez, això ha passat força cops a València i sempre s'ha acabat tirant endavant. No he treballat mai amb el Pedro, però la seva trajectòria l'avala. Té les idees clares i farà que tinguem una filosofia i un segell propi que, de ben segur, farà disfrutar a l'afició a la Fonteta.
Pau Ribas és molt a prop de fitxar pel Barça. Creu que li serà fàcil adaptar-se a un club així?
En Pau és un jugador top i té qualitat per rendir en qualsevol equip punter d'Europa. Per mi, ha estat el millor escorta de la lliga i té, possiblement, el millor tir sobre bot del bàsquet europeu. Per a nosaltres, ha estat un jugador determinant; ens ha fet guanyar molts partits. És normal que els grans equips el vulguin fitxar. Espero que continuï a València, però això no és cosa meva. A mi m'ha ajudat moltíssim a València i només li puc desitjar el millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)