ACB

Amb permís del jutge

Lliga Endesa. L'ACB publica un calendari que l'Ourense intentarà paralitzar en desacord amb la seva exclusió de la competició

Falta saber si serà el TAD, l'Audiencia Nacional o una altra instància judicial, però sobre el calendari que va fer públic ahir l'ACB per a la fase regular 2015/16 pesa l'amenaça d'un últim veredicte judicial instat per l'Ourense, el gran damnificat d'aquest estiu. Amb el club –representat per l'advocat Miguel Juane, un especialista en dret de l'esport–; l'alcalde de la població, Jesús Vázquez, i el president de la diputació, José Luis Baltar, traient foc pels queixals –i tots dos són del PP– el primer pas és tornar al CSD perquè imposi a l'ACB l'admissió del club. Després vindrà el TAD i el que calgui.

Els clàssics no es toquen

Cap sorpresa en els clàssics que apugen les audiències. Madrid-Barça en l'última jornada de l'any (27 o 28 de desembre, ara amb la competència del futbol) i el de la segona volta, per Sant Jordi, amb el perill d'una coincidència amb el play-off de quarts de l'Eurolliga (12 al 26 d'abril) ben latent.

Per a l'ICL Manresa, el primer mes ve marcat pels partits de rivalitat catalana, a Andorra (jornada 3) i al Nou Congost contra el Fiatc Joventut (jornada 4). Els andorrans tenen un primer mes propici per fer bossa, amb el Bilbao i el Manresa com a rivals a casa i sortides a Tenerife i Fuenlabrada abans de rebre el Barça al MIG.

Els grans clàssics del bàsquet català estan fixats en la jornada 11 (Barça Lassa-Fiatc Joventut el 20 de desembre) i per al 12 o 13 de març, a Badalona. La jornada 11 és l'inici del frenètic final d'any, amb quatre jornades en les setmanes festives (del 20 de desembre al 3 de gener).

LA FRASE

No es pot consentir que l'ACB tanqui la lliga i impedeixi que hi arribin els equips que han guanyat el dret esportiu a ser-hi
Miguel Cardenal
PRESIDENT DEL CSD
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)