FCBQ

Un Andorra de més alçada

Lliga Catalana. El MoraBanc Andorra no dóna cap opció al Fiatc Joventut, al qual arriba a dominar de 20 punts (58-38) en un partit sense història. La diferència en el joc interior, abismal

El MoraBanc Andorra no va donar cap opció a un Fiatc Joventut que va fer, amb diferència, el pitjor partit de la pretemporada en el seu primer test oficial. Els andorrans van evidenciar que aquesta temporada, amb l'arribada del georgià Giorgi Shermanidi per Jordi Trias i de Shawn Jones per Nate Jawai, han fet clarament un pas endavant dins la pintura en solidesa, intimidació i anotació. Els de Joan Peñarroya tenen un equip molt compensat, i això els va donar el bitllet per a la final. La Penya, en canvi, va veure com quedaven al descobert les mancances, sobretot interiors. Drame va estar superat per tots costats no només per la qualitat, centímetres, corpulència i experiència de Shermanidi, sinó per intensitat, cosa que no pot passar. Les set esmaixades que va fer l'Andorra en el primer temps evidencien la falta d'agressivitat de la Penya. La semifinal, en realitat, no va existir, perquè va ser un monòleg de l'equip andorrà, que va arribar a dominar de 20 punts (58-38).

El matx va tenir la clau en la sortida del MoraBanc. Ràpidament, els andorrans van castigar els punts dèbils de la Penya donant moltes pilotes interiors a Shermanidi. Així, els de Peñarroya van agafar 10 punts de marge (23-12). La Penya no estava encertada des de la llarga distància –la seva arma principal és el triple– i a aquest problema s'hi va afegir que en el primer temps va recuperar només una pilota i en va perdre deu. Els de Peñarroya jugaven a plaer, i quan el georgià era a la banqueta era Shawn Jones qui dominava la zona. Per part dels verd-i-negres, només el ritme de Sàbat, alguna acció individual de Vidal i un 3+1 de Brandon Paul, extralimitat però erràtic.

El segon temps es pressuposava la reacció de la Penya, però va ser tot el contrari. Un triple de Schreiner jugant en posició de dos aprofitant que Peñarroya jugava amb dos bases a pista –Sada de director– va tornar a fer que es disparés l'avantatge per sobre dels 15 punts (48-32). El matx va transcórrer en aquesta línia fins al tram final, quan, amb la lògica relaxació andorrana després del 58-38, la Penya va reduir el desavantatge i una antiesportiva posava un 73-67 un minut abans del final. Però ja era massa tard. Una pèrdua de Vidal va ser la sentència.

Dormen a Granollers

Mentre que els jugadors del Barça van anar a dormir cadascun a casa seva, el MoraBanc Andorra es va quedar a dormir en un hotel que hi ha a la localitat vallesana, a 100 metres del pavelló. En principi hi haurien sopat i haurien marxat si haguessin estat eliminats, però com que van guanyar no van tornar a Andorra. Aquest matí s'entrenaran al Palau d'Esports per aprofitar el dia i al vespre, la final.

Tenint en compte el moment del curs estem bé, però no perdem la perspectiva, perquè comença la lliga i serà diferent
Joan Peñarroya
No ens podem despertar en l'últim quart, en deu minuts no podem arreglar tot el que hem fet malament abans
Salva Maldonado

Es repeteix la final del 2014

X.B.

La temporada passada, en l'edició disputada a la Seu d'Urgell, el Barça i el MoraBanc Andorra ja es van veure les cares en una final que era inèdita, perquè mai abans s'havien vist les cares en la final de la Lliga Catalana. En aquell partit els blaugrana van superar els andorrans per 104-93 en un espectacle ofensiu que va suposar el sisè títol consecutiu del Barça. L'equip de Xavi Pascual pot aconseguir el seu 19è títol. En el rànquing de títols el segueixen el Joventut, amb 11, i el Manresa, el Girona i el Lleida, amb dos. Granollers –han tapat amb lones la part alta del pavelló perquè no es vegi buit– podria veure per primer cop un títol dels andorrans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)