Més bàsquet

“Això és per a tu, Flip”

NBA. Un superb Ricky bat el seu sostre anotador (28 punts) i reparteix 14 assistències en un triomf dedicat al seu extècnic, mort la setmana passada

No han estat uns dies fàcils per als TWolves. La mort, tot just fa cinc dies, del que era l'entrenador i també president d'operacions de la franquícia, als 60 anys, a causa d'un càncer, va provocar una forta commoció en la franquícia. Sobretot perquè hi havia l'esperança que Flip Saunders se'n sortís i continués la feina de reconstrucció, a la pista i als despatxos, de l'equip. I en l'opening game els seus jugadors, amb el seu assistent Sam Mitchell, ja com a tècnic en cap, li van retre el millor homenatge, un triomf a l'Staples contra els Lakers sobreposant-se a un -16 en el segon quart (50-34). Una cita que va tenir detalls de molta emotivitat, com uns instants de silenci abans de l'inici i les samarretes en record del tècnic en l'escalfament. Les dels Lakers, amb un “Flip” d'inscripció, i les dels TWolves, amb “We” (‘nosaltres').

“Tot es fa difícil d'explicar. Arrosseguem molt de dolor, però hem competit i hem lluitat com a ell li hauria agradat”, explicava al final Ricky Rubio. El base, masegat per les lesions el curs passat –va disputar 22 partits i l'últim va ser el 18 de març a Toronto, i també es va perdre l'europeu–, va reaparèixer a un nivell excepcional. No només va batre el seu sostre d'anotació en l'NBA amb 28 punts (10/17 tirs de camp i 6/7 lliures), sinó que va dominar el joc, repartint 14 assistències a 7 jugadors diferents. També va acabar amb el millor (+/-) de tots els que van jugar: +12. En tot cas, i tot i un 102-111 a favor a 2:13 del final, els de Minnesota no van respirar fins que el tir per vèncer de Lou Williams en l'últim segon no va entrar. Kobe, en la seva 20a temporada seguida als Lakers –rècord en la lliga–, va acabar amb 24 punts, però amb un pobre 8/24 en tirs de camp. Marcelinho Huertas va debutar amb 2 punts i 2 assistències en 13 minuts.

Pallissa a Memphis

Des que es van instal·lar a Tennessee el 2001, només el curs passat els Grizzlies van arrencar amb triomf. Això sí, una cosa és perdre i l'altra rebre un correctiu com el que van encaixar a casa contra els Cavs. Tan sols s'havien consumit 15 minuts i tot estava esquerdat (12-33), amb un 4/25 en tirs dels locals. La comoditat dels de Cleveland va ser tan gran que ni el fet que LeBron signés la segona anotació més baixa dels darrers sis cursos (12 punts i 4/13 en tirs) va posar en risc la victòria. Tot un avís per als de Memphis, que, això sí, van tenir en Marc Gasol el seu millor home: 12 i 6/12. Ell i Tony Allen (3/6) van ser els únics amb almenys un 50% en tirs de camp.

Als Bulls, per la seva banda, totes li ponen. El canvi de tècnic (Fred Hoiberg per Tom Thibodeau) no està afectant l'equip, que va atropellar els Nets des del salt inicial (12-28, 10'). Amb la versió més habitual de Pau Gasol en atac (16 i 7/11 en tirs), fins a cinc jugadors més van acabar en dobles dígits d'anotació i es va acreditar un 53,8% en tirs. Res a veure amb els Nets, que no van anotar ni un sol triple (0/9). Els Bulls són, amb els Pistons, els únics amb 2-0 de balanç.

LA DADA

58
punts
van ser gestats, de manera directa o indirecta, pel base català. A més dels 28 que va anotar, en va originar 30 a través de les seves 14 assistències.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)