ACB

D'un immens valor

Lliga Endesa. El Fiatc Joventut i el MoraBanc s'enfronten avui a Badalona conscients que el vencedor reforçarà la seva candidatura per ser a la copa

Arriben a la cita havent encaixat, en l'última jornada, una derrota a priori previsible, contra el Barça Lassa i el Madrid, respectivament. Tots dos saben que el partit de valor afegit és el d'avui, perquè s'enfronten amb un rival directe en la lluita per ser a la copa. El Fiatc Joventut i el MoraBanc són dos dels set equips que es troben de la sisena posició a la dotzena amb un balanç de 5-6.

Camins oposats

Per dinàmica, és obvi que el que necessita més la victòria és la Penya. Després d'una arrencada esplèndida, l'equip ja encadena cinc derrotes, la pitjor ratxa des de les set amb què va acabar el curs 2010/11, amb Pepu a la banqueta. Això sí, el calendari feia pujada, ja que, en aquestes darreres setmanes, ha visitat el Barça Lassa i ha rebut el Madrid i l'Unicaja.

Tot i aquesta mala inèrcia, l'equip es manté vuitè i ben viu. Però és obvi que a l'Olímpic hi ha de guanyar els tres partits que li falten de la primera volta per aspirar a ser al febrer a la Corunya. Avui, contra el MoraBanc i en els altres dos, contra el Múrcia i el Laboral Kutxa. Al Palau ja es va constatar la millora defensiva, però l'equip continua patint sota els cèrcols, per contenir els homes grans i també controlar el rebot al seu cèrcol. “Estem assumint els mals resultats”, subratlla Maldonado.

A Andorra, les coses es veuen d'una altra manera en els últims partits. De mica en mica, el MoraBanc va creixent, localitzant amb assiduïtat puntals, com el cas de Xermadini i Sada. Precisament, el base badaloní és dubte per una forta contusió a la cama dreta que ahir no el va deixar entrenar-se. El gran maldecap de Joan Peñarroya és la línia exterior verd-i-negra. És l'equip que més triples llança (29,5 de mitjana), i amb 36,3% d'encert.

La jornada

Rio Natura - Real Madrid

19.30 h

València - UCAM Múrcia

19.30 h

Fiatc Joventut - MoraBanc

19.30 h

Montakit - Movistar

20.45 h

Herbalife - Unicaja

21.30 h

RETAbet.es - L. Kutxa

20 h (demà)

Sevilla - Iberostar

20.30 h (demà)

Barça Lassa - Bilbao

20.45 h (demà)

ICL Manresa - CAI

20.45 h (demà)

Cinc derrotes seguides és rècord des que estic aquí, però pensar-hi no ens ajudarà. Hem d'estar tranquils
Salva Maldonado

LA DADA

És un equip molt perillós i hem d'estar preparats per a quan arribin les seves ratxes, que segur que arribaran
Joan Peñarroya
4-0
balanç
del MoraBanc des del seu retorn a l'elit: dues semifinals de la Lliga Catalana i els dos duels de fase regular el curs passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)