ACB

Passeig andorrà

Lliga Endesa. El MoraBanc accentua la crisi d'un Fiatc Joventut que encadena la sisena derrota, però el pitjor és que els verd-i-negres no van competir

El MoraBanc Andorra va assaltar el Palau Olímpic i ho va fer amb un festival de joc inesperat. Inesperat perquè fins ara la Penya sí que és cert que havia encadenat cinc derrotes, però havia competit en tots els partits. Ahir no. Ahir els de Joan Peñarroya van infligir un correctiu i van generar dubtes a una Penya que ja ha oblidat el somni de la copa per centrar-se a recuperar sensacions. El MoraBanc, en canvi, es consolida entre els millors –sense Víctor Sada, un els referents– i encadena la cinquena victòria contra la Penya.

El matx va tenir un primer temps igualat amb alts i baixos dels dos conjunts i amb Xermadini dominant amb autoritat dins la pintura. L'única nota positiva va ser l'aparició en escena de Miralles després de molts partits desencertat. Però amb això no n'hi va haver prou per poder tenir consistència, i les diferències dels uns i els altres duraven un minut. En el descans tot estava obert (39-39).

Després de la represa, s'havia de marcar el desenllaç del matx, i així va ser. El MoraBanc Andorra es va començar a aprofitar de la permissivitat defensiva del Fiatc Joventut, que es va mantenir en la línia dels últims partits. Els de Joan Peñarroya van anotar sis triples consecutius sense error i amb cinc protagonistes diferents –Betinho, Schreiner, Bogdanovic, Navarro i Stojanovski–. Però, tot i l'encert andorrà, la Penya fins a aquell moment no es va enfonsar (47-57). Tot i això, un nou triple de Bogdanovic va ser el cop moral definitiu i, a partir de llavors, els de Salva Maldonado van ser la viva imatge de voler i no poder i, sobretot, de jugar més amb el cor que amb el cap. Els andorrans van anotar 27 punts en el tercer quart i tenien el partit allà on volien, i en van tenir prou amb l'experiència per rematar un rival grogui. Els errors verd-i-negres es multiplicaven, la pressió creixia i el MoraBanc s'envalentia. Els de Maldonado van deixar de plantar cara i les penetracions fins a la cuina eren constants. En el tram final, Maldonado va intentar situar jugadors amb caràcter, posar quatre petits, situar una zona... Però el peix estava venut des de feia molts minuts. El matx serveix per deixar un equip mirant cap amunt i l'altre, cap avall.

86,8
punts
ha encaixat de mitjana la Penya en els últims set partits, dels quals n'ha perdut sis.
38
punts
de valoració de més va tenir l'Andorra. La Penya està rebent 100 de valoració darrerament.
Hem sabut fer el nostre joc, hem agafat avantatge i allà la Penya s'ha precipitat
Luka Bogdanovic
Ara estem tocats, perquè hem arribat a perdre de 20 punts, no estem defensant i hem de canviar la dinàmica com sigui
Nacho Llovet
Defensivament hem perdut el to, hem perdut la confiança. Rebem massa punts i ens generen dubtes
Salva Maldonado
Hem sabut tapar els perills ofensius de la Penya, ens hem passat bé la pilota i ens hem refet de la derrota contra el Madrid
Joan Peñarroya

Debut de David Jofresa a l'ACB i baixa de Sada

L'ESPORTIU

Un dels moments del partit va arribar al final del primer quart, quan Joan Peñarroya va fer debutar el jove David Jofresa (Barcelona, 24-09-1995) allà on es va formar com a jugador, al Palau Olímpic. Jofresa va tenir la sort de poder jugar en un escenari on el seu pare va viure nits històriques i on té la samarreta retirada. Jofresa, que juga amb el vinculat de l'Andorra en la lliga EBA. El jove jugador, que va estar a pista 4:11 minuts, va poder jugar perquè Víctor Sada, que va fer la roda d'escalfament, va ser baixa per unes molèsties a la cuixa que van fer prendre la decisió de no forçar-lo. Curiosament, un altre base, Demond Mallet, també es va haver de retirar en el segon quart per una lesió, tot i que després va poder tornar a la pista. També es va lesionar Paul al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)