ACB

Se'ls esmuny de les mans

Lliga Endesa. El MoraBanc Andorra, que remunta un 80-71 en el quart final i que guanyava 82-86 en l'últim minut, cau en la darrera acció de la pròrroga

Qui ho sap, si un cop s'hagin disputat 17 jornades al MoraBanc Andorra li mancarà una victòria per acabar entre els set primers. Si és així, ja sap on se l'haurà deixat.

Després d'agafar-se al partit durant més de tres quarts davant l'allau de triples de Rio Natura –en el minut 32 (76-67) n'havia fet 16/23–, el conjunt de Joan Peñarroya va veure com la victòria se li esmunyia de les mans, primer en els últims instants de l'últim quart i després en els últims vuit segons de la pròrroga. No van deixar-se res a dins, els del Principat, però l'amargor final no els la treu ningú.

Plou però no es mullen

La connexió Shermadini-Gomes va saludar Santiago (3-8), però la segona falta del georgià va estroncar momentàniament el joc de l'equip. Sense ell, Bogdanovic i Stojanovski van embastar un 0-10 que obligava Moncho Fernández a aturar el joc (12-20, 6'), i entre Pustovi i el despertar de Waczynski feien que el marge fos molt pobre per l'encert i el joc ofensiu mostrat (21-23).

Encara sense rotacions en el base, l'escorta i l'aler pivot, els locals van entrar en ratxa en els primers minuts del segon quart. Amb 5/7 triples en sis minuts (38-31), Peñarroya intentava que els seus recuperessin el nord, però la irrupció de Pozas, amb 7 punts i 2 assistències en menys de sis minuts, va evitar-ho (46-37). Al rescat, el descans.

Tornant, tot va seguir igual, amb els gallecs anotant de tres en tres (7/8 en el tercer quart) i el MoraBanc subsistint, primer amb Shermadini i després jugant amb Sada, Schreiner i Navarro en el perímetre. Ja en el quart final, i malgrat uns primers minuts sense ritme ofensiu, l'equip va trobar el camí en la presència de Shermadini –11 punts del 80-71 al 82-85–, però Waczynski i McGrath van retrobar el punt de mira i amb dos triples en els darrers 15 segons van forçar la pròrroga. I en el temps afegit, teva-meva constant fins que Sada situava el 102-103 a 7,8 segons amb dos tirs lliures. Waczynski responia davant del mateix Sada i, amb 2,8 segons, Shermadini va errar el ganxo que volia ser definitiu.

20
triples
són els que va anotar el Rio Natura de 34 intents (58%), igualant el sostre històric de la lliga, que tenia el Barça
35
punts
de valoració més per al MoraBanc, que va acabar amb 132. Entre Shermadini, Stojanovski i Betinho, 84.
El seu encert en els triples ha estat espectacular, alguns tot i estar ben defensats. Tot i això, no ens hem desmuntat
Hem tingut tirs per guanyar, com l'última acció de Shermadini. No ha pogut ser, però la imatge ha estat molt bona
Joan Peñarroya
Marxem tristos però satisfets: hi ha petites coses que hauríem pogut fer millor, però no podem retreure res de res a l'equip