ACB

Una nit amb final feliç

Lliga Endesa. Un triple de Schreiner salva un triomf que el MoraBanc tenia apamat al final del tercer quart (66-53). L'equip talla una ratxa de tres desfetes

Trenta minuts de gran feina i bon joc salvats per un triple sense pissarra poc més de quatre segons abans de la fi. El MoraBanc Andorra va sofrir excessivament per tallar la ratxa de tres desfetes, bloquejat en els primers minuts de l'últim quart i sense solució al raonament individual de Laprovittola. Va patir, però va viure un final feliç, que és l'únic una vegada s'han disputat les 34 jornades de fase regular.

Del domini a l'angoixa

El binomi Schreiner-Shermadini va ser el punt de partida, però l'ancoratge georgià no és cap secret en la lliga i Xavi Rey ho tenia ben estudiat. I el partit va començar a poc a poc però amb l'equip ben falcat al darrere (9-3). Els protagonistes eren Beto i Stojanovski –molt bona feina en el rebot, la seva– i també les defenses: hi havia tirs però l'encert costava de veure (12-12). Martín amb triples i Rey contestaven, i Beto els replicava (22-15).

Amb Schreiner, Sada i Holt junts Peñarroya va voler posar una marxa més, en el segon quart, si bé les errades en triples oberts el contradeien (26-21). El ritme va venir de Jones i Clark, amb intensitat, i l'equip, còmode, creixia (35-24). Malauradament, va badar amb Salgado (vuit punts seguits) i la diferència es va ajustar (42-36).

Tornant, l'equip es va mostrar més actiu al darrere, arriscant i doblant en defensa, recuperant. Solidari, castigant errades (49-41, 23'). I si bé no tenia fluïdesa ofensiva, anotava, preferentment per fora, i va obrir el partit 59-45 (28') disposat a trencar-lo (66-53). Amb rotacions, per mantenir el to i conservar un ritme sostingut.

Però el rival també juga i un rival necessitat és sempre perillós. Desconnectant l'Andorra des del darrere –impossible jugar al pal baix–, la qualitat de Laprovittola va reanimar l'Estudiantes (70-66) i va desordenar els tricolor, que es van veure obligats a jugar-se el triomf en un final ajustat (76-76, 38'). Un escenari inesperat que va tenallar l'equip, incapaç d'atacar amb criteri ni de lligar en curt tant l'argentí com Jaime Fernández. I el pitjor semblava un fet –81-82 a 10 segons–, però feliçment Schreiner va treure l'equip de l'embolic amb un triple des de la cantonada i Laprovittola, en l'últim atac, va errar el seu únic tir de camp de l'últim quart.

0
rebots
de Shermadini en 18:08 minuts. Mai havia acabat un partit a zero.
18
punts
va anotar Laprovittola en l'últim quart: 2/3 de 2, 4/4 triples i 2/2 tirs lliures. En el descans, 0/6 tirs de camp i -4 de valoració.