ACB

Desmantellats

Lliga Endesa. El MoraBanc Andorra no és contrincant per a un Real Madrid que sap aprofitar l'enfrontament per dosificar esforços i càrregues

El MoraBanc Andorra va aguantar l'escomesa a la pista del Real Madrid poc més de deu minuts, just fins que Sergio Rodríguez se sentí al punt, a partir del moment precís en què les mans i les cames li van seguir el cap. El canari va esmicolar la defensa tricolor, els companys el van seguir i, ja en el tercer quart, els de Joan Peñarroya van cedir. Amb empreses i metes completament diferents, l'enfrontament va servir a Pablo Laso per dosificar esforços i càrregues pensant en el partit de dijous al Palau Blaugrana.

Defensa de paper

Llevat dels dos primers atacs del Madrid, resolts després de rebot ofensiu (4-2), el MoraBanc fou curós fins al descans en la protecció dels tirs refusats en cistella pròpia. Assegurant-se possessions i aprofitant la condescendència de la defensa local, l'equip va trobar ritme ofensiu en un tres i no res. Cadència i encert (9-14). Amb Schreiner assistint, els punts venien de diverses mans, en contrast amb el sustent madrileny, un triangle amb Carroll i Thompkins per fora i Hernangómez per dins (18-16). L'efervescent entrada de Holt els va contrarestar (27-25).

En la continuació, el Madrid va apropiar-se de la iniciativa i aviat va obrir distàncies, passant bé (i còmodament) la pilota, generós, amb un elevat encert des de la llarga distància –amb Rudy primer (36-27) i amb qui fos després. Inactiu en les ajudes i en les rotacions defensives, el MoraBanc no patia per trobar tirs i punts, però era transparent al darrere. En conjunt (54-45), i especialment perquè no tenia cap resposta, per mínima que fos, per replicar Sergio Rodríguez.

Desatents amb el company i amb el rival, els jugadors andorrans van reprendre el joc fora d'òrbita i el Madrid els va castigar fort (9-0 i 63-45). Indefens, Peñarroya va intentar rehabilitar l'escenari amb variants i defenses alternatives (i canvis de jugadors). I va aconseguir parar el joc (63-47), però no pas Felipe ni Hernangómez (73-55, 27'). De cap manera, tampoc amb un zona amb tres homes grans a la línia de fons, perquè ja no es tancava el rebot (83-64).

I esgotats els arguments i mentalment rendits de feia estona –una recuperació andorrana i cinc pilotes perdudes del Madrid en 30 minuts–, desmantellats, tres triples locals en els primers minuts del darrer quart (92-64) van accelerar la clausura.

Era un partit complicat a nivell mental després d'un partit molt dur en l'Eurolliga
Pablo Laso
Hem perdut les lluites personals, les tècniques i les d'energia: un partit molt dolent que ens ha de fer reflexionar
Joan Peñarroya

Rudy anota 12 punts en 15 minuts

Intervingut d'una hèrnia discal el passat 3 de desembre, Rudy Fernández va tornar ahir a l'acció, jugant poc més de 15 minuts i acabant amb 12 punts –va anotar els quatre primers triples que va intentar, tres de seguits en l'inici del segon quart (del 27-27 al 36-27)–. Pensant en l'enfrontament del Top 16 de dijous contra el Barça Lassa, Pablo Laso va donar ahir descans tant a Gustavo Ayón com a KC Rivers.