Més bàsquet

De Blanes a Florida

NCAA. Iho López es prepara a l'IMG Academy per anar a Florida State el curs que ve i Txell Martínez és a Palm Beach State (NJCAA)

Si tot va bé, Iho López jugarà el curs que ve a Florida State, universitat de la divisió I de l'NCAA, amb Leticia Romero i María Conde. De fet, ha signat la letter of intent de compromís i a l'octubre hi va visitar les instal·lacions. Però el si tot va bé significa que, per accedir-hi, la blanenca (1997) ha d'aprovar l'ACT, l'equivalent a la selectivitat als EUA que farà el 9 d'abril.

Des de principi de curs, Iho López és a l'IMG Academy, una escola preparatòria de Bradenton, a Florida, també. A l'estiu va deixar l'Uni per iniciar el seu somni americà. Allà, ara hi compagina la preparació de la prova amb treball de bàsquet. “En general, m'he adaptat bé. D'entrada, em va ser un pèl difícil per l'idioma, però t'hi vas acostumant”, explica la pivot, que hi afegeix: “El nivell de bàsquet és més baix que a Lliga Femenina, però aquí a la prep school tot va encarat a estar a punt per a la pretemporada que ve al college. Ens trobarem pivots molt físiques.” Diu que no ha hagut de guanyar pes o múscul –“possiblement, a la universitat, ho hauré de fer”– i lamenta les molèsties eternes al peu esquerre: “No és cap lesió puntual sinó que fa temps que em fa mal. Hi hauré de conviure i acostumar-me al dolor.”

Pocs minuts

També és de Blanes Txell Martínez (1997). La pivot va rebre una proposta de Palm Beach State, a Florida, la va acceptar i hi és des de l'agost. Allà li van oferir una beca completa per estudiar arquitectura i poder-ho compaginar amb el bàsquet: dos cursos en aquest Junior College (NJCAA) i els dos següents en una universitat més potent per fer-hi temari específic. Està satisfeta del canvi acadèmicament –“el nivell d'estudis és, però, més alt a Catalunya”–, però no tant en el rol a la pista. Tot i estar a NJCAA (divisió I, però un esglaó per sota de l'NCAA), tan sols ha tingut 17 minuts en 11 partits. “M'esperava jugar molt més, la veritat. Però he aprofitat el temps per fer treball al gimnàs i també tècnica individual”, va explicar Martínez, que la setmana passada va ser a Catalunya aprofitant dies lliures. El seu equip ha quedat fora del torneig nacional.

Formada entre el CB Blanes, l'Uni i l'Arenys, ara s'està plantejant un canvi d'aires de cara al curs que ve pel tema del bàsquet i disposar “de més protagonisme”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)