ACB

Un pou sense fons

Lliga Endesa. Setena derrota seguida de l'ICL Manresa, que ja té el descens a només un triomf. El MoraBanc, més sòlid, es manté a prop del ‘play-off'

El que fa uns dies era preocupació, ja s'ha convertit en alarmisme. Al Bages, el neguit per la permanència és del tot justificat veient com està l'equip –encadena set derrotes i 1-11 en quasi tres mesos– i la inèrcia adquirida pels de sota, sobretot l'Estudiantes, que ahir va vèncer a València. Queden deu jornades per al final i l'ICL Manresa no té marge d'error, perquè, tot i tenir una victòria més que els col·legials, té l'average perdut. Aturar la caiguda lliure és urgentíssim.

Ahir hi va posar coratge i orgull, però aquests arguments són insuficients contra un rival com el MoraBanc, més sòlid i que li va castigar els moments de debilitat i la falta de recursos en l'últim quart, quan, a excepció de Musli, ningú va aparèixer. El combinat andorrà continua viu en la cursa cap al play-off, a una victòria del vuitè.

Anades i vingudes

Llevat de Simon, els locals van sortir tenallats. Sense fer res de l'altre món, simplement amb el control del rebot als dos cèrcols. el MoraBanc dominava (5-9, 5'). De mica en mica, però, l'ICL es va refer i si bé Musli no produïa al pal baix –es van anul·lar amb Shermadini–, sí que ho feia des del rebot d'atac. Això va catapultar els seus (16-11 al final del primer quart), en una fase en la qual els visitants estaven encallats (1/8 tirs i quatre pèrdues en els darrers cinc minuts d'aquest primer parcial).

Tot va canviar en l'inici del segon. Jugant amb tres petits i Bogdanovic de quatre, els andorrans van trobar la fluïdesa ofensiva, de cop (0-10 i 16-20, 12') i el rival va començar a flaquejar. La defensa manresana feia aigües i Musli va cometre la tercera falta, fet que va propiciar la màxima diferència (23-36, 17'). Que els locals havien perdut el nord ho confirmava el fet que havien anotat una cistella de camp en els últims 5:51 del quart i van arribar a la mitja part havent repartit dues assistències.

El pas pels vestidors va regenerar l'ICL, que va sortir molt enèrgic i arriscant amb Musli, per les tres faltes. L'aposta li va donar resultats perquè, en un tres i no res, es va ficar en el partit (10-0 i 37-38, 24'). Principalment, era Foster qui estirava els seus i també el públic. La densitat dels recursos del MoraBanc feia que trobessin jugadors a qui recórrer quan patien. I van aparèixer Stojanovski –vital en els dos moments en què els locals es van posar a un– i Jones al final del tercer quart, i Bogdanovic en l'últim per posar el llacet al triomf quan els manresans ja havien deixat de creure en la victòria, si bé no van deixar de treballar mai (55-69, 38').

El més preocupant per a l'ICL Manresa va ser que, més enllà de les accions de Musli –accions al pal baix, de rebot ofensiu o amb assistència a un company–, la resta no hi van ser al final. Sobretot el perímetre, ben collat pels visitants.

1/7
tirs de camp
, a més de tres pèrdues de pilota, de l'ICL Manresa en els últims sis minuts del segon quart: del 22-27 al 27-38.
21
pilotes perdudes
del MoraBanc ahir a Manresa (vuit en l'últim quart), quan la seva mitjana en la Lliga Endesa és de 12,5.
Hem portat quasi sempre el ritme de joc i hem fet un pas endavant en les situacions defensives com a equip