ACB

La victòria és Tabu

Lliga Endesa. El congolès allunya el MoraBanc del ‘play-off' amb 34 punts i sent decisiu en un final igualat

El MoraBanc Andorra va fer un pas enrere en la cursa per ser en el play-off i va perdre contra l'equip revelació de la temporada. El Fuenlabrada va tenir en el congolès Jonathan Tabu la bèstia negra dels andorrans, un malson, amb rècord de punts (34) –va superar el seu sostre, que eren 23– i amb una actuació decisiva en el tram final.

El matx va tenir un primer temps espectacular per als aficionats, amb una aposta pel joc ofensiu, i amb Luka Bogdanovic com a líder local (15 punts i 18 de valoració) i Tabu multiplicant-se pel Fuenlabrada (20 punts) en un nou partit sense l'estrella madrilenya Marko Popovic per culpa d'un trencament fibril·lar que ja ha fet que es perdi tres partits. El matx va tenir un guió amb constants alts i baixos. Quan semblava que el MoraBanc obria forat (27-20), la resposta del Fuenlabrada va ser immediata, amb un 0-7 (27-27). Els andorrans van fer una nova estirada per agafar el màxim avantatge (44-35), però amb un gran treball col·lectiu els de Jota Cuspinera es van tornar a posar dins del matx (52-50 en el descans).

La sortida del vestidor va tornar a estar marcada per la igualtat. En el tercer quart, els avantatges van ser mínims i semblava que tot es decidiria en un final ajustat. Urtasun va capgirar la dinàmica amb dos triples seguits (del 73-68 al 73-74). El Fuenlabrada, que havia estat a prop del MoraBanc en tot moment, va aconseguir avançar-se. Urtasun va agafar la responsabilitat i va donar marge als seus (75-78), però els andorrans van empatar des de la línia de tirs lliures (78-78). Quan faltava 1:23 per acabar el matx, Tabu, la gran bèstia negra del MoraBanc, va clavar un triple decisiu (78-81), i després va robar la pilota, va rebre una falta i no va fallar en els tirs lliures (78-83). La rúbrica la va posar amb un triple quan sonava la botzina. Espectacular.

34
punts
va sumar Tabu, el seu rècord a l'ACB. Fins ara, la seva màxima anotació eren 23. De valoració, va obtenir 34 punts, però el seu sostre eren 35 a l'Estudiantes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)